Gå til innhold
Kapitalisten

Kanotur i snåsa

Det er 2976 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Er en vennegjeng som planlegger en ukes kanotur i området rundt Snåsa. Av den informasjonen jeg har klart å tilegne meg virker det som det lureste vil være å ta utgangspunkt i skjækravatnet. Noen som har anbefalinger til oss? Hvilke vann vi burde dra til osv? Det vi ønsker er lite folk og steder hvor en får brukt fluestanga.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan bare bifalle "sju-sjøs turen". Tok denne i 2006 med to kompiser. Tre mann i Prijon Yukon Expedition kajakker. Brukte tau og pulksele til å trekke kajakkene over land mellom vannene. Fungerer perfekt, men du må regne med å bruke kroppen litt. Parkerte ved Grønningen og padlet/dro kajakkene opp lLangvasselva til Langvatnet. Campet og fisket oss gjennom vannene og kanalene. Fantastisk villmarkstur. Godt fiske, flott natur og lite slitasje/spor etter "friluftsliv". Måtte alle besøkende etterlate det slik framover også. Uansett hvor du starter: For all del ta opp Langvassleva og ned Jävsjøstrykene, så opp Holderen og Skjelbreien til Grønningen igjen. Motsatt rute blir bare pes.

Var forøvrig tilbake i 2007 (eller 8?) og padlet opp andre veien i Langvatnet til Vivatnet. Også fin tur, men endel kortere. Vær forøvrig obs på at det kan bli uggent mtp. vind og sjø på de største vannene. Det er veldig eksponert for vind, og bølgene er va det korte høye slaget som er ekle å manøvrere i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2976 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Glenn_G
   Vi er på jakt etter en brukt allykano og det er endel av dem på finn.no hele tiden. Men noen av dem er veldig gamle og jeg vet jo at alle gummimateriale blir svekket over tid så et jo litt skeptisk. Det selges jo løs duk til kanoen om det trengs men den koster jo 4000kr da. Så lurer på hva en ally 16,5 dr som er feks ti år er verdt? 
  • Av OlaB
   Hei, kano-folk.
   Jeg har null greie på kano, og skal nå selge en kano som virker noe sær.
   Hvor er det best å forsøke å selge denne? Hvor treffer jeg entusiastene? Og hvordan priser jeg en gammel, pent brukt kano?
   Kanoen en er Wenonah Prism, og de ny-prisene jeg kan finne virker temmelig høye.
  • Av Perpålsa
   Hei!
   Forsøker å bestille noen nye deler til en gammel Ally. I den forbindelse trenger jeg et serienummer på et spant, men jeg er usikker på hvor han som skal lete etter nummeret finner dette (kanoen er ligger hos en annen, noen mil ifra meg). Skal finnes i nærheten av kjølen.
   Er det noen som vet hvor jeg finner nummeret? Skal etter sigende starte med NO, og bestå av fire-seks siffer🤔🤔
  • Av SkogLinås.
   Tenkte å gå til anskaffelse av en kano i sommer. En ally 16,5 er perfekt da vi vil ha en sammenleggbar. Dvs, den er perfekt på dagsturer. Vi er to voksne og to barn. På overnattingsturer blir det for trangt, da har vi jo baggasje og bikkje i tillegg.

   Vi vil ikke gå opp til en 18, da vi ønsker den skal være enkel å bruke for kun to personer også. 

   Tanken min er at vi kan ha enten en oppblåsbar kajakk eller en packraft i tillegg, så de gangene vi skal på overnattingstur, kan enten en eller to unger padle den oppblåsbare.


   Noen tips til hva vi kan velge som ekstrafartøy? Helst noe med en snill pris.

   -Felicia
  • Av Vallers
   To spreke karer har planer om å padle i området Speka / Sølna / Nedover mot Sølensjøen første dagene i juni.
   Vi er ikke kjent i området, så greit med litt tips fra noen som kjenner dette vassdraget. 

   1. Varme dager nå, og etter div. research så virker det som det skal være ganske så snøfritt/isfritt i området når vi nærmer oss juni. Antar vi riktig da?

   2. Vannføring. Har flommen/smeltingen roet seg nok om 2-3 uker til å kunne padle i greie forhold? Vi er også ivrige fiskere (fluefiske primært) så greit å vite om elvene ikke lenger er flomstore og altfor skitne?

   3. Veien som går over fjellet fra Unset mot Storlægda (privatvei, så vidt jeg har skjønt), er denne åpen og OK for kjøring 01. juni?

   Takk for alle svar!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.