Gå til innhold
freddan

Fiske rundt Sylmassivet

Anbefalte innlegg

Hei,

Er det noen som har erfaringer fra fiske i området? Syltjønna ligger kanskje noe høyt til å ha gode forhold, men det er eventuelt noen vann over på svensk side som går an? Hvordan er for øvrig forholdene i den regulerte Essandsjøen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Essandsjøen kan jeg i allefall svare for. Den har mye og stor (!) røye og ørret. Men fiskes best med båt/kano og dorging/oter med spinner/rapala, eller i allefall båt. Nedenfor Nedalshytta er det et par plasser det er fint å fiske med stang fra land. Mellom Sotrerikvollen og Nedalshytta går det også ut en tange som er fin og slå leir ved å fiske fra, men dette er i nærheten av mye myr, og dertil mye mygg. Generaltipset ellers er utos og innos. F.eks. der nordre eller søndre fiskåa går nedi essandsjøen?

Vannene som ligger på høyden over dette området (retning sylen/platevernsområdet) ligger fantastisk vakkert til, men fisk har jeg ikke fått.

Vannene rett over grensen har jeg ikke prøvd med fiskestang. Jordsmonnet er skralt, og flere av vannene er ikke spesielt dype, dvs. de kan bunnfryse om vinteren, med dertil lite fisk.

Finnkoisjøen 1-1,5mil i retning Meråker fra storerikvollen har jeg prøvd, denne lar seg best fiske med båt/kano. I denne retningen ligger det mange vann som bør være fine, men jeg har ikke prøvd noen av de.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Det var vel det jeg trodde angående vannene i nærheten av massivet, det virker ganske dødt. Ser noen spennende vann rett vest for Essandsjøen - Elgesjøen, Brokksjøen osv - du har ikke prøvd noe her? Ser ganske fuktig og myrete ut, men det er jo begrenset hvor fuktig det kan være på 800-900 meter! Antar det er en fantastisk utsikt ned mot sjøen og over på Sylan oppe på høyden der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Der har jeg ikke prøvd, men det ryktes å være godt røyefiske i noen av vannene i dette området. Utsikten burde i alle fall være fin herfra =)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.