Gå til innhold
  • Bli medlem

Skallbukse som eneste bukse (sommerhalvåret)


Gjest Phaselock

Anbefalte innlegg

Jeg har god erfaring med å bruke arcteryx theta SV bib buksen min som eneste bukse vår, sommer og høst. Utrolig digg å kunne slippe gamasjer, og at man kan lufte skikkelig om det er klamt i været. Denne buksen har et veldig godt "gå" snitt, som ikke strammer på runpe og knær når man går. Og ikke minst så slipper man å gå våt hele dagen fordi man kom borti lyng osv. På solskinnsdager er nok bommulsbukse eller shorts helt klart å foretrekke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Breheimen blir for varm til sen vår, sommer og tidlig høst.

Smaken er som baken. Sjølv har eg brukt Breheimen sommar som vinter i mange år, og liker den godt om sommaren også. Det er ikkje alltid 20 grader og sol i fjellet om sommaren...for ikkje å snakke om sein vår og haust. Er det for varmt for Breheimen-buksa bruker eg heller shorts.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rask (tidl. anatomic) er mer ei rein skallbukse, har også 2veis glidelås fra ankel til hofte for ventilasjon. Breheimen har et nettingsfor innvendig, samt lite ventilasjonsmuligheter hvis først for varmt.

Svar til FU:

Heldigvis er man forskjellig, takk og pris. Foretrekker hvertfall selv at ytre skallbekledning stopper vann og vind, veier minst mulig og har gode ventilasjonsmuligheter. Tilpassing etter graderstokken tar jeg under skallbekledning. Da har jeg hvertfall muligheten å tilpasse hvis for varmt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk til innkjøp av en Bergans Rask for bruk på våte høstturer, men den har blitt med meg både på skiturer og sommerturer. Buksen har glidelås i bena, og de bruker jeg aktivt for å regulere temperaturen, og således fuktigheten. Jeg kjenner ikke de andre buksene som er omtalt her, men etter min mening så er meget viktig at buksen er i et stretchmatriale. Hvis en blir klam så vil buksen feste seg til låret og dersom buksen ikke strekker seg så vil den glippe av ved hvert steg, meget irriterenede. Rask buksen strekker seg nok til at en unngår dette. Slik at hvis en blir klam og buksen kleber seg til låret, så forblir den der under gange. Så kan en nok diskutere følelsen av klam bukse rett på naken hud, men for meg så er Rask buksen en virkelig allround'er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar med skallbukse som eneste beinplagg kun hvis det er meldt konstant nedbør og/eller meget kaldt vær. På lange ekspedisjoner der en må være ekstremt vektfokusert vil det også være en løsning.

Det skal være gøy å gå på tur. Etter min erfaring skal temperaturen ned mot 5 grader før en kan gå lengre med skallklær og tursekk uten at de føles ubehagelige (for varm og våt innenfra).

Min mest brukte kombinasjon for tresesonsbruk er en tynn zipoffbukse fra Fjällreven (bommul/polyester som tørker fort) og en lett, tynn membranbukse (e-Vent eller Paclite). Ullunderbukse er et must. Har oftest med en tynn ullongs også.

Er det relativt varmt og nedbør velger jeg ofte å gå med Fjällrevenbuksa selv om den blir våt. I leiren skifter jeg til ullbukse og membranbukse hvis det er kaldt, og tørker Fjällrevenbuksa over bålet. Meget sjeldent drar jeg membranbuksa over Fjällrevenbuksa. Det blir stort sett alt for varmt. Jeg legger heller Fjällrevenbuksa i sekken.

Kombinasjonen er ikke mye tyngre enn en mer robust skallbukse, men mye mer fleksibel.

Er hundre prosent enig i dette. Komforten i ei lettørkende bomulls- eller mikrofiberbukse er så utrolig mye bedre på varme dager. Så varer også de dyre skallklærne lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Lurer på om noen kan hjelpe meg ?

Har samme problem som trådstarter, Small buksen sitter som ett skudd med tynn stillongs under(veldig behagelig). Men da er det ikke mer å gå på :-)

Neste størrelse (medium) er for romslig(føles litt pløsete). Hadde håpet på kunne bruke breheimen buksa storedelen av året.

Bør skallbuksen kun brukes som overtrekksbukse(over ei annen bukse) for da blir den helt i grenseland liten.

Eller kan man bruke i dette tillfellet Breheimen 2 uten noe under og uten å bli klam ?

Bør jeg velge small eller medium ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om noen kan hjelpe meg ?

Har samme problem som trådstarter, Small buksen sitter som ett skudd med tynn stillongs under(veldig behagelig). Men da er det ikke mer å gå på ;)

Neste størrelse (medium) er for romslig(føles litt pløsete). Hadde håpet på kunne bruke breheimen buksa storedelen av året.

Bør skallbuksen kun brukes som overtrekksbukse(over ei annen bukse) for da blir den helt i grenseland liten.

Eller kan man bruke i dette tillfellet Breheimen 2 uten noe under og uten å bli klam ?

Bør jeg velge small eller medium ?

Skal du bruke buksen på vinteren bør det være plass til stilongs under, og kanskje en fleecebukse hvis det virkelig er kaldt.

Hvis du kjøper buksa i medium, så vil jeg anbefale deg å kjøpe bukseseler som passer buksa. Da trenger du ikke belte og du vil også få lufting rundt midja, med mindre du har hoftebeltet til sekken stenger for da

Jeg har Breheim 2 i large og den er noe stor for meg, men jeg synes den ble bedre da jeg kjøpte bukseseler.

Dra til butikken og høre om de har bukseseler du kan få prøve sammen med buksa. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, den blir litt klam hvis det er varmt om sommeren, men da bruker jeg å gå i shorts i stedet. Klam blir man i alle membranplagg hvis det er varmt.

Brehemen 2 har litt for dårlige luftemuligheter synes jeg, om det ikke er bedret på de nyeste modellene da, min bukse er nok ca 3 år gammel.

Jeg kjenner flere som bruker denne buksa til turer hele året og jeg har ikke hørt de har klaget på at de blir for klamme.

Men hvor mye en svetter og hvor klam en "tåler" å være er nok individuelt tenker jeg.

Jeg har hatt to Breheimen bukser og de brukte jeg hele året, til jeg ble et utstyrsfreak og kjøpte meg andre bukser

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Breheimen 2. Liker det best når det sitter litt tight. Har også valgt -5 på beina, liker ikke når buksa subber i søla i bakant av hælen når man går i myr, gjørme. Om vinteren bruker jeg gamasjer likevel.

Synes også buksene blir litt mer "saggete" når de blir våte.

Bruker ikke bukseseler, kun belte.

Har kun ullstillongs under når det er kaldt. Bruker buksa uten noe under ned til ca 5-. Hadde valgt small

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 år senere...

Tenkte jeg kanskje kunne bumpe denne da den virker mest relevant :) 

hva er det beste kalde undertøyet/innerlaget under Goretex? 

Får helt fnatt av at jeg blir så klam om jeg går med regnbukse uten noe mellom den og huden. Dette gjelder altså den varme tiden på året, typisk 15-20 grader. Har til nå brukt netting-ull og det fungerer jo helt ok, men skulle gjerne hatt noe som ikke varmer i det hele tatt. 
liker feks foret i jakt-buksen til bergans (budor?), helt grov, glatt og løs netting, men denne blir for tung å ha i sekken som «nødbukse». 

Har vurdert bambus men leser at dette også varmer? 
Finnes det andre smarte løsninger?
Skal ikke værra lett dette her, komfortorientert som man er! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sarahm skrev (4 timer siden):

Får helt fnatt av at jeg blir så klam om jeg går med regnbukse uten noe mellom den og huden. Dette gjelder altså den varme tiden på året, typisk 15-20 grader.

Huden din er vanntett, så bare ta av regnbuksa. Velg heller en hurtigtørkende shorts eller vindbukse. 😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.