Gå til innhold
stefanthorsen

Optimus Hiker +

Anbefalte innlegg

Hei!

Noen som har erfaringer med denne og hvor varm den blir? Har tenkte å bruke den i innerteltet, og bør vel ha noe slags beskyttelse under slik at ikke teltduken svir seg? Noen som har gode forslag?

takk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Optimus Hiker + er Novabrenner i gammeldags 111 boks. Jeg anbefaler finerplate. Nei, jeg hevder du bare har nødt til å ha finerplate... Hele boksen blir veldig varm, særlig når du koker på store kjeler. Etter mye erfaring med vanlig, gammel 111, vet jeg at denne løsningen er MEGET stødig, men blir varmere i bunn enn moderne slangeprimuser som likner månelandingsfartøy. Den eneste primustypen som ikke krever finerplate er de tradisjonelle messingprimusene av typen Primus 210 eller liknende. De har passe størrelse på tanken, ca. 0,6 liter. Da blir primusen bred nok til å bli stødig og varmen produseres så høyt over teltbunnen at det ikke blir varmt og farlig.

Noen ganger er eldgammel nostalgi det beste som finnes...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og finerplata er selvsagt flerbruksplate - til å skjære brød på, sette stearinlys/lykt på, måke snø med, solskjerm/vindskjerm ved makrofotografering etc etc......

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den eneste primustypen som ikke krever finerplate er de tradisjonelle messingprimusene av typen Primus 210 eller liknende. De har passe størrelse på tanken, ca. 0,6 liter. Da blir primusen bred nok til å bli stødig og varmen produseres så høyt over teltbunnen at det ikke blir varmt og farlig.

Har selv en optimus 00. Med tanke på varme og brannfare er jeg enig, men ikke fra et praktisk... Med et glatt, syntetisk inntertelt har du valget mellom å la de spisse messingbeina stikke hull i innerteltet - eller la primusen skli rundt som på en annen skøytebane. En treplate eller i hvert fall et stikke-og-sklisikkert underlag vil lønne seg også med disse primusene.

På snø passer for øvrig modell 00 fint oppi en rottefella snøspade. Ikke superstabilt, men greit nok.

Noen ganger er eldgammel nostalgi det beste som finnes...

Ingen bevegelige deler i brennerhodet og etter forholdene brukbart kompakt og lav vekt (husk, dette er robuste førkrigspatenter vi snakker om!)... driftsikker, skuddsikker... Nostalgi-faktoren er bare en bonus :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

og kanskje et utrolig dumt spm, men: hvor får jeg enklest tak i en finerplate? Byggern eller maxbo, hvor de kanskje kan skjære til en passende finerplate? Hvor tykk bør finerplata være?

Takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.