Gå til innhold
  • Bli medlem

Telt for alle sesonger? trenger alternativer...


havardix

Anbefalte innlegg

Ikke for å ta fra deg gleden med et nytt telt, men man skal vere obs på at Nallo ikke har den beste lufteløsningen for vinterbruk da lufteluken bak har en tendens til å å bli tettet igjen pga sin plassering. Ellers et kjempe telt, har et selv:)

Hm, så langt har jeg ikke tenkt. Takk for tips. Teltet vil nok bli brukt mest om sommeren, så det er ikke superkrise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke sikkert sidedamen er så begeistret for utstrakt bruk av tisseflaske om man ligger tett. ;) Men man ligger da alle med hodet mot åpningen, så det ikke er nødvendig å klatre over noen...

He he, medmindre man ligger i dobbeltpose vil ikke sidedamen merke det, jeg gjør det nesten halvsovende i soveposen. Men hovedpoenget er at man ikke ødelegger søvnen sin, et avbrudd med å gå ut av teltet midt i vinternatten tar en haltime av din gode søvn. Det gjør ikke jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Stein! Jeg har også vært heldig med vinterværet mitt, eller, uheldig i testesammenheng. Har 5-6 vinterdøgn og ca 20 "3sesongsdøgn" i det til nå. Men på sommeren har det fått gjennomgå flere ganger i liten storm - storm. På helt flat mark har jeg slitt litt med å få det fortetet som står mot vinden til å tette mot bakken, og har endt opp med å forsterke med stein. Bortsett fra det så har det stått bra i mot. Vinterstid med snødekke bør det ikke være noe problem. Jeg fikk ettermontert stormmatte på ene langsiden nå i høst. Jeg har til gode å få skikkelig vind fra siden.

Edit: selfølgelig ble stormmatten montert på kortsiden

Takk for den.

Jeg har tenkt litt på dette med stormmatter, eller mangel på samme. Jeg fikk montert rund baut på mitt forrige (Helsport Fjellheimen) telt, men vil helst slippe nå. På Kaitumen er det et lite problem at når du skuffer på snø, så trykker du inn ytterteltet. Jeg har tenkt å sy løkker i sømmen nederst midt på hvert "panel" sånn at jeg kan knyte i en liten tamp og plugge/forankre litt. Veier ingenting, tar ingen plass, brukes kun ved behov. Etter ditt råd vet jeg nå at jeg trenger på kortveggene også. Kan også brukes i kombinasjon med stein, selvsagt.

Skal si fra hvordan det funker.

Stein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.