Gå til innhold
  • Bli medlem

Stormberg - bare "dritt"??


gremlin

Anbefalte innlegg

For noen uker siden kjøpte jeg nye "skihansker" av merket stormberg, det var ett impulskjøp, da de kun kostet 199,- (ordinær pris 399) Prøvde dem ute en tur i verste kuldeperioden her, og da ble de stive som ei plastbøtte........og ikke noe varmere!

Idag var det minus fem, og disse "prakthanskene" virket fortsatt kalde, kanskje de skal brukes i varmegrader??

Så drev jeg å rotet litt rundt med bare hender, ble våt og ville ta på hanskene igjen - men nei, det var helt umulig å få våte hender/fingre inn i hanskene grunnet ett tvilsomt fleecefor innvendig - hendene måtte pent puttes i lomma inntil de var tørre og varme - først da fikk jeg på meg hanskene igjen! Nå har jeg degradert dem til fjøsvotter!!

Så nå lurer jeg på om alt annet stormberg produserer er av samme kvalitet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 62
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Alle stormberg produkter jeg har kjøpt har gått istykker etter maks 3 turer i nærområdet... Altså ikke snakk om noe utstrakt ekspedisjonsbruk.

Jeg handler ingenting fra Stormberg lenger, og skyr merket som pesten. Glidelåser som løsner, knapper som faller av og sømmer som ryker... det koster så uendelig lite å bruke kvalitetsprodukter til utsatte steder på plaggene i forhold til hva utsalgsprisen ligger på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har flere plagg fra stormberg som jeg bruker på vinter-teltturer også på Hardangervidda, bukse, lue vindvotter, gamasjer. Jeg synes kvaliteten er god, har ikke hatt andre problemer enn det som kan forventer etter lengre tids bruk. Måtte bøte på en søm i vindvottene som var slitt av etter lengre tids bruk med staver. Ellers fungerer alt bra. Forresten allerede minst en tråd her på forum om dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høsten 2008 var jeg i Trondheim på dagstur, utpå dagen begynte det å høljeregne, siden jeg ikke hadde med jakke kjøpte jeg en billig skalljakke fra Stormberg. Tror jeg betalte like under tusenlappen, jeg hadde hørt at Stormberg var dårlig, men det kunne kanskje være en ok hverdags regnjakke tenkte nå jeg.

Den jakken har vært med på fjellklatring, toppturer, ekspedisjoner i femundsmarka,Forollhogna, to jakthøster etc etc. Altså helårsbruk. Det er ikke en ting som har svikta på den jakka og den imponerer meg pga sin slitestyrke.

Henger på fast knagg i turutstyrskapet, eneste varige men er bålukta som nærmeste er impregnert i stoffet, men det er jo bare stas.

Sier ikke at alle varer til Stormberg er av bra kvalitet.... ville bare dele min historie :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det later da til att noe av det de lager er brukbart ut fra det dere sier - det er rundt 50-50 positiv/negativ så langt!

men jeg kommer ikke til å kjøpe noe mer fra den produsenten og vil heller ikke anbefale det merket til noen andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det later da til att noe av det de lager er brukbart ut fra det dere sier - det er rundt 50-50 positiv/negativ så langt!

men jeg kommer ikke til å kjøpe noe mer fra den produsenten og vil heller ikke anbefale det merket til noen andre.

Enig, jeg kommer heller ikke til å kjøpe utstyr derfra om jeg skal oppgradere turgarderoben.

Men om jeg kommer over den samme jakken en vakker dag, så kan jeg finne på å kjøpe et par stk...

Jakken er svart, er forresten den har har på meg på profilbildet, den dagen fikk den prøvd seg på Trollatraversen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det later da til att noe av det de lager er brukbart ut fra det dere sier - det er rundt 50-50 positiv/negativ så langt!

men jeg kommer ikke til å kjøpe noe mer fra den produsenten og vil heller ikke anbefale det merket til noen andre.

Joda, de lager noe brukbart, ihvertfall prisen tatt i betraktning. Ting som ikke er kritiske går stort sett greit, for eksempel fleeceprodukter og annet som ikke er ytterste lag. Jeg ville ikke handlet Stormberg teknisk ytterbekledning eller andre ting som mister mye av funksjonen sin når de går i stykker. Har for eksempel en Stormberg Vidda Fjellue. I den kaldeste perioden nå i januar løsnet strikket fra et festepunkt så den ikke lenger lå tett rundt ørene, og det var ikke så gøy i minus tjue selv om det skjedde mens jeg bare syklet til jobb.

--

E.R.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen Stormbergprodukter. Jeg stikker riktignok innom en av butikkene deres innimellom, men det er ikke mye som frister. Men jeg kommer helt sikkert til å kjøpe noen enkle plagg derifra i vinter. Jeg synes at undertøyet deres ser ok ut. Blanding av ull og kunstfiber og sikkert ganske slitesterkt. Neppe noe topprodukt (eller, det kan det jo være, hvem vet..), men greit å ha noe å bytte i. En del andre merker er latterlig dyre og da synes jeg Stormberg har funnet en fin nisje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant å lese kommentaren din, gremlin.

Det kunne vært interessant å få modellnavnet på Stormberg-hansken du omtaler. Jeg har selv testet ut de fleste av våre hansker, og ingen av de har oppført seg slik du beskriver i kaldt vær. Enkelte av hanskene er prøvd ut i rundt 30 grader, for å teste ut både isolasjonseffekt og smidighet i stoffet under så kalde forhold. Under ekstreme temperaturforhold vil mange stoffer bli noe stivere, også de stoffene Stormberg bruker, spesielt dersom de har membran, men vi har ikke observert at noen av hanskene våre har blitt slik du beskriver under kalde forhold.

Det kan imidlertid være en modell som ikke er testet godt nok, så jeg vil gjerne følge det opp hvis du kan poste modellnavn, evnt link til hansken du kjøpte. Du finner hanskeutvalget vårt og linker på www.stormberg.no

Trist å se at flere av Stormbergproduktene du har kjøpt, Fjellbukken, ikke har svart til forventningene. Vi har garanti på alle våre produkter, og bistår gjerne med bytte av de produktene som har produksjonsfeil. Vi selger i Norge mer enn 1,5 mill plagg årlig, og reklamasjonsandelen er heldigvis lav. Det kan imidlertid oppstå feil på produkter, og det beklager vi. Våre 6 designere jobber aktivt med kvalitetssikring og vi er også glade for konkrete tilbakemeldinger vi får om feil på enkeltprodukter. Det gir oss en mulighet til å bli bedre.

Hilsen

Steinar fra Stormberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har selv hatt 4 stormbergfleecer der glidelåsen på alle har gått, det har bare vært å levere dem inn på xxl og jeg fikk en ny. men da er tolmodigheten min oppbrukt og jeg gikk over til en north face fleec som holder mål til forventingene. hadde også en alværsjakke der vanne lakk gjennom glidelåsen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Steinar!

Setter pris på at du tar deg tid til å gi Stormberg sin side av saken, det tror jeg at flere også gjør.

Sist stormberg produkt jeg kjøpte er en skibukse. Den varte en tur forrige helg. Fungerte ok helt til at jeg gikk på trynet i nysnøen og da revnet buksa fra midt på leggen og helt opp til skritten og litt over i andre benet også :? Tilogmed sømmen ved kneet revnet og ikke bare ytterstoffet røyk, innerstoffet røyk på akkurat samme viset!

Har vedlagt ett bilde av buksen i dens noget triste tilstand :)

Denne buksen var priset til 499 men på salg til 399.(XXL) Prisen er rimelig, ikke tvil om det, men det virker som ett produkt som ikke egner seg for folk som faktisk vil bruke skibuksen, til akkurat det; SKI.

Jeg vil tro at bukser er noe som det vil være mer problem med enn f.eks jakker/gensere. Er jo ikke tvil om at bukser får mere julig enn jakker osv.

Jeg må si at jeg anser Stormberg per dags dato til å være ett produkt som er i grenseland farlig å bruke på skikkelige langturer i vinterfjellet.

Det skal selvsagt sies at jeg normalt bruker Arc'teryx Theta buksen som koster ca 10 ganger så mye som denne buksen. Denne buksen har jeg hatt i 3 år nå, ca 150 bruksdøgn. Inkludert 2 månedsturer sommerstid og 2, 2 ukers turer vinterstid. Jeg er meget godt inneforstått med at at en ikke kan sette Stormberg i samme bås som Arc'teryx, det er rett og slett totalt urimelig. Jeg er vant med å bruke det beste på markedet så derfor blir vel også intrykket noe preget av det når jeg omtaler ett merke som definitivt er på den andre siden av skalaen.

Øyvind

post-3392-133474676302_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er noen som kan finne feil, ødelegge utstyr og foreslå forbedringer så er det her innen du finner mange av oss. Og alle er vi på jakt etter det optimale utstyret til tur/ friluftsbruk.

Det er en slagt evig søken etter nirvana.

Finnes nok mange som setter veldig høye krav til sømmer og glidelåser for det er så fryktelig irriterende når det ryker. Glidelåsen revner aldri på et gunstig tidspunkt!

Stormberg har sin nisje og sin plass i markedet, ingen tvil om det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den hansketypen jeg kjøpte finner jeg IKKE på Stormbergs nettsider! Den ligner veldig på modellen BREFALL, men jeg leser at den har uttagbar fleece-vott. Det har IKKE mine. derfor var det håpløst å putte våte hender tilbake i hanskene. Det står heller ikke noe navn i/på hanskene - men det var tilbudsvare på intersport. utvendig står det "proretex" på en "lapp" og de er lagd i Ningbo, kina.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til gremlin

Det var underlig at ikke hansken du har kjøpt ligger på vår hjemmeside. Hele sortimentet vårt er nemlig presentert her. Dette er hanske-kolleksjonen vår til herre: https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Annet/Hanskervotter/

Det kan være en gammel modell du har fått, men det kan også være et piratkopi-produkt. Vi har hatt endel saker i forhold til kopiering av Stormbergs produkter, men har foreløpig ikke oppdaget at hansker er piratkopiert.

Hvis du vil ha bry til det, så send gjerne hansen til oss (Stormberg v/Steinar, Barstølveien 44, 4636 KRISTIANSAND), så skal vi undersøke om dette er vårt produkt eller et kopi-produkt. Oppgi kontonummeret ditt slik at vi kan refundere portokostnader, og oppgi også din adresse, så skal vi sende en av våre andre hansker til deg som du forhåpentligvis vil bli godt fornøyd med.

Beklager bryderiet dette har medført for deg.

Hei Øyvind1980

Takk for beskrivelsen av søm-svakheten i buksen. Buksen du har kjøpt heter Vidda bukse:

https://www.stormberg.no/no/sok#&&s=rdPRDSEARCHVALvidda

Vidda serien er Norges mest solgte skitøyserie i denne kategorien, og vi har mange fornøyde kunder som har kjøpt Stormbergs Vidda produkter gjennom årene. Buksen du har kjøpt, er det imidlertid ikke gjort en god nok jobb med i forhold til sømarbeidet. Vi har forsterkede sømmer på utsatte steder, men jobben er tydeligvis ikke gjort godt nok her. Mulig er det brukt en for svak tråd på deler av produksjonen.

Vidda plaggene skal tåle både ett og hundre fall uten at sømmene skal oppleve mer belastning enn de kan tåle. Buksen du har kjøpt har ikke tålt normalt bruk, og dette er en klar reklamasjon. Vi bytter gjerne buksen i et nytt plagg: https://www.stormberg.no/no/Infosenter/Kundeservice/Garanti/

På vaskelappen står det et serienummer (normalt 5 siffer). Fint om du kunne ha bryderi til å poste dette serienummeret, så skal jeg få en av designerne til å sjekke flere bukser produsert i denne serien, for å påse at det ikke er svakheter med sømmene på flere bukser i denne serien.

Vi har de eksterne produkttesterne vi har behov for, for dette og neste år: https://www.stormberg.no/no/Infosenter/Produktinformasjon/Testpersoner/

Skulle vi ha behov for flere produkttestere på et senere tidspunkt, vet jeg nå at vi kan få tak i mange gode testere fra dette forumet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til gremlin

Hei Øyvind1980

Takk for beskrivelsen av søm-svakheten i buksen. Buksen du har kjøpt heter Vidda bukse:

https://www.stormberg.no/no/sok#&&s=rdPRDSEARCHVALvidda

På vaskelappen står det et serienummer (normalt 5 siffer). Fint om du kunne ha bryderi til å poste dette serienummeret, så skal jeg få en av designerne til å sjekke flere bukser produsert i denne serien, for å påse at det ikke er svakheter med sømmene på flere bukser i denne serien.

Heisann Steinar.

Jeg har ett Art.nr 404 og ordrenr. 2537. Kjøpte buksen på xxl i kristiansand, og skal returnere den der. (de videresender den kanskje til dere?) Bare min egen latskap at jeg ikke har gjort det enda :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.