Gå til innhold
  • Bli medlem

Skitur i Rondane/Dovre området


tuva

Anbefalte innlegg

Annonse

Med telt og hund så skulle dere jo kunne ta det etter vær og føre. Egentlig vil det morsomste være å ta for seg kartet og planlegge ut fra det.

Anbefaler å ikke satse på nedom Grøvudalen, kan være lite snø, bratt opp og ned. Hjerkinn bør være et fint utgangspunkt om dere kommer med tog. Skjønt med hunder må dere kanskje satse på rundtur fra parkert bil?

Vær obs på bekkedalene - trass i lite snø ellers i disse fjella, samle det lille som er i disse. Klimaet er ypperlig for dannelse av begerkrystaller, og flere (kommer på i alle fall 4 siste 20 år) har omkommet i flakskred i små bekkedaler rundt E6. Nettopp pga lite snø og lunt i uvær er det fristende å følge disse. Gjør det ikke! Selv om de ikke er så dype, kan blokkene bli på mange kubikk. Under en sånn varer du ikke lenge.

Ellers - vest for Svånåtindan og Snøhetta er det plutselig mer vestlandsklima, mye mer snø og mer skiftende vær. Vær obs på at det kan blåse noe gørrjævlig inni her - du må ha et skikkelig telt.

Ellers, og særlig med hund, bør du utvise litt hensyn og unngå å dure gjennom de områdene reinen står. Du kan spørre om dette når avgang nærmer seg, send meg en PM så kan jeg gi deg et par tlfnr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tuva

Et annet alternativ er start i Folldal og gjennom Rondane ned til Nordseter (Lhmr).

(Du får sikkert noen til å kjøre bilen din ned)

Med 4-7 dager til disp har du god tid til å ta noen avstikkere opp på topper i Rondane. Lettgått tereng med mange forskjellige trasèmuligheter.

Panda

Nei, det er som regel ikke brattere vinters tid, enn sommers tid :wink: .

Enhver som ferdes i vinterfjellet bør ha noenlunde kjennskap til skredfare. Dog, ikke så rent sjelden hører man om stor skredfare i fjellheimen. Når man kommer inn er det knapt annet enn tynn "is og skare". Ofte svært forskjellige forhold fra sted til sted. Derfor så viktig at en selv er istand til å vurdere dette.

Ikke utfordre fjellet der det er skredfare.

Dra til fjells vinterstid, endre planene og trasèvalg hvis du er tvil, men bli for all del ikke hjemme :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er toppene i Rondane kurante å gå på ski i tidsrommet november-februar, Eller er det rasfarlig og bratt ? Hva med Storsmeden og Rondeslottet ? Er dette noe folk gjør, eller er det for ekstremt ?

Rondane er ofte snøfattig, og toppene vil derfor til tider være steinete, selv på vinteren. Da er det en løsning å fullføre bestigningen til fots :wink:

Stegjern kan være en fordel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.