Gå til innhold
  • Bli medlem

Massiv SSV av Smalakvatnet 1166 moh- kommunegrensa Balsfjord/Tromsø


kugo

Anbefalte innlegg

Massiv SSV av Smalakvatnet ligger på kommunegrensa mellom Tromsø og Balsfjord ved Gjømmerdalsbreen. Massiv SSV av Smalakvatnet var det til nå vanskligste fjellet rundt Gjømmerdalsbreen, uten en “enkel” vei til topps, da det er bratt fra alle sidene, det letteste ville kanskje vært å fulgt ryggen fra punkt 1118?

Kjøreturen til den gamle brøytestasjonen i Lavangsdalen tar ca 30 minutter fra Tromsø, på vinteren er det ikke brøytet parkering, så du er avhengig av noen som kan levere deg ved startstedet for å gjennomføre turen uten å lage trafikkproblemer i etter E8. På høyresiden av Smalakelva er det hugd sti fra starten(er merket på kart). Smalakdalen var veldig grei å gå opp de ca 2 km man går før man svinger inn mellom fjellrekken ved Gjømmerdalsbreen og Skjelelvhøgda.

Derfra starter du på en ny etappe på rundt 2 km, før du kan starte den bratte stigningen mot 1166. Vi målte 393 meter i luftlinje og nøyaktig 400 høydemeter igjen til toppen med gps like før vi parkerte skiene. Hadde sett på toppen fra Stortinden at det var noen renner man kunne følge opp, men det var litt mindre snø nå enn når bildet var tatt, så vi måtte improvisere litt i starten. Vi startet med å gå oss “fast” noen ganger der det var veldig bratt og berg, is eller begge delene der vi kunne komme til renna.

Etter mye knoting i starten fant vi en plass der det vi kunne komme oss videre uten å risikere livet. Vi fulgte renna ca 150 høydemeter oppover før vi gikk oss fast på ny, da måte vi traversere litt mot høyre og over i en annen renne vi fulgte til ca 1100. De siste 70 høydemeterne etter det “flatet” ut var det litt over 30 grader bratt. I enkelte partier lengre ned var det nok litt brattere enn 45 grader. Vil faktisk rangere Massiv SSV av Smalakvatnet her som en god del vanskeligere enn Sfinxen som vi gikk i starten av Desember. Det var ingen opplagte rutevalg, og det var bratt overalt.

Vi gikk turen i på gjennomslagføre, der vi i de bratteste partiene kunne gå 10 skritt uten å komme opp en høydemillimeter. Vi brukte litt over 2.5 timer på de siste 400 høydemeterne, noe som gjorde at vi var nesten 1.5 timer for seint ute til å få se solen for første gang i år. Fra toppen har du fin utsikt i de fleste retningene.

Flere bilder og Turbeskrivelse:
http://kugo.no/2010/01/massiv-ssv-av-smalakvatnet-1166-moh-2/

post-6423-133474674005_thumb.jpg

post-6423-133474674021_thumb.jpg

post-6423-133474674038_thumb.jpg

post-6423-133474674055_thumb.jpg

post-6423-133474674071_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er svært imponert over aktiviteten din i det mørke og kalde(?) nord. Ingen tvil om hvem som har gått de tøffeste, publiserte) turene på FF vinteren 09/10. Lykke til med prosjektet ditt i Troms. Man kommer på mange tøffe steder på den måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.