Gå til innhold
ruggen

Årets prosjekt/tur

Anbefalte innlegg

Heisann og godt nyttår!

Jeg sysler for tiden med årets "prosjekt" eller planlegger turen min om du vil...Dvs det er ikke sikkert jeg får anledning til å gjennomføre den, men har begynt å kikke på hvor i landet den skal legges til dersom det blir mulighet.

Etter å ha sittet timesvis og studert kart fra sør til nord tenkte jeg at jeg skulle forhøre meg her om det er noen som måtte ha gode tips å ta med i betraktningen.

Dersom turen blir iverksatt vil den ha en varighet på 1 måned. Det ideelle ville være å kunne kombinere både fiske og jakt. Nå er det vel slik at fisket kan bli satt en stopper for i form av fisketider i det aktuelle området, og jeg tenker da at det kunne vært fint å ta opp hagla og la jakt overlappe fisket. Det mest naturlige vil da være fra midten/slutten av august og til midten/slutten av spetember. Når det gjelder fisket er det primært ørret og røye som er det interessante. Når det gjelder jakt hadde jeg helst sett for meg skogsfugl, i hvertfall i større grad enn rype.

Et av de andre "kriteriene" er at det er langt mellom folk i det aktuelle området(helst ingen :)).

Noen som vet om fine "villmarksområder" hvor disse tingene lar seg kombinere?

Er det noen som har gode tips mottas de med takk, men jeg kan ikke garantere at de vil bli tatt til følge selv om de vil bli tatt med i betraktningen:)

På forhånd takk!

Ps: er det noen som vet om en gunstig/bra gps til en overkommelig pris? stikkord: brukervennlighet og batteritid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

du har eventuelt trønderlag som et paradis. utgangspungt som meråker da har du flere grenser og gå mot fjell topper jakt og fiske . her har du muliget til jakt fiske og en opplevelser i naturen se litt mere i kart lnk her her kan du oxo gå over til jamtland og herjedalen tydalen selbu

legger ved noen linker med fiske vann og jakt tereng som exspel

http://www.gulesider.no/kart/;jsessionid=cbLsEdfcTbsgr3pwSA#lat%3D9202542.20232%26lon%3D1307513.09827%26zoom%3D9%26layers%3D0B000%26q%3Dmer%25C3%25A5ker%2520komune%26offset%3D0%26tab%3Daddress

http://www.stjordal-fjellstyrene.no/?p=styre_sonen.php

http://www.merakerbrug.no/Produkter/Hytteutleie/Klepptjonnhytta/

http://www.merakerbrug.no/Produkter/Hytteutleie/Finnkoisjohytta/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.