Gå til innhold
  • Bli medlem

lakenpose i fleece og kondens


q0nk

Anbefalte innlegg

hei. søker etter info om lakenposer i fleece om de samler opp kondens slik som fleece vanligvis har en tendens til å gjøre? finner ikke noe info noe sted... det er snakk om overnatting ute i rundt -20

fleece er billigere enn silke og varmer kanskje litt mer? men er bekymret over at fleece skal skape kondens problemer.

eirik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En del av poenget med lakenpose er nettopp at den kan samle kondensen der i stedet for i selve soveposen. Med mindre du har det altfor varmt og svetter som en gris så blir det ikke mer kondens fordi du bruker lakenpose. Bomull er vel det som samler mest men som alle vet så isolerer bomull dårlig når det blir vått, i motsetning til fleece og ikke minst ull. Fleece er dog lettere enn ull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svarene :) så det blir ikke slik at fleecen når den er blitt våt/fuktig at den da isolerer dårlig og man blir da lettere avkjølt? planen med lakenpose er å kunne etterjustere varmen på soveposen, istedet for å ha en dobbel sovepose feks (som tempelfjorden)

eirik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Niks. Fleece deler langt på vei ullas egenskap at den holder varmen selv om den blir våt. Dessuten øker ikke mengden fukt med fleece i forhold til uten. Unntaket er jo selvsagt om det er altfor varm og du svetter som en gris. Det at fleecen er varm selv om den er fuktig og at den holder på i allefall en del fuktighet er bare bra. Fukt som går ut i posen vil nok senke temperaturen mer enn dersom den blir i fleecen. Det aller beste er ull, men det er tungt og du må strikke det selv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av fordelen med en lett silke eller fleecepose er at de lett kan tørkes på tørkeloftet hvis de har blitt fuktige. Du svetter i snitt ca 1/2l i løpet av natta. Greit å unngå at det havner i posen og klærne på lengre turer. Silkeposen fungerer også godt for å hindre "trekk" når jeg ligger med åpen glidelås i soveposen når det er varmt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.