Gå til innhold
  • Bli medlem

El Chorro


Anders88

Anbefalte innlegg

Annonse

har aldri hatt noe problem med å sove i telt i spania, har vært i flere nasjonalparker der uten problem.

Men husk å ikke plukke sopp, det liker ikke lokalbefolkningen, mange landsbyer har kantarelen som et viktig tilskud i hverdagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i utgangspunktet ikke lov med villcamping i El Chorro. En annen ting er om du får noe problem dersom du prøver.

Som eksempel kan jeg neven at det er flere plasser med huleboere i El Chorro, hvor det nesten permanent er noen som bor der. Hulene er innredet med dører og vinduer, og du kan se dem oppe i skråningene inn mot og inne i gorgen.

Ellers er det en del skog ovenfor landsbyen, og det er helt sikkert flere plasser der hvor det er mulig å finne en diskret plass å sette opp et telt. Som alltid i Spania er det en utfordring å finne vann når man villcamper.

Men egentlig tror jeg ikke er vanlig med villcamping, da det er en grei campingplass nede i landsbyen. Det er også billig å bo på refugioen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri tatt toget selv, men tror du fra flyplassen først må ta tog inn til byen, så ta et annet tog til El Chorro. Det er en del tog som passerer El Chorro, men bare ca ett per dag som stopper i El Chorro. Bommer du på dette toget, må du ta toget til Alora, som er ca 15 km før El Chorro og haike videre eller ta taxi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Heisann. God tur til Chorro. Har sjølv vert der mange gangar, og begynner å bli lysten på en ny tur snart.

Litt tips:

Overnatting:

Campingen nede i svingen er fin, og dessuten billig. Dersom du absolutt ikkje vil betale, sjølv om det er hyggelig å støtte det lokale næringslivet, samt at det er digg med en dusj iblant, og tilgang til strøm, kan du følge veien langs dammen heilt bort til "hippiesvingen", der det står haugevis med meir eller mindre permanent parkerte bubilar, telt og anna rask. Ver imidlertid forberedt på høg rastafaktor, liberal livsholdning og mange lausbikkjer. Men du kan bu her, hvis du finn plass.

Vatn finn du forøvrig i fontena ved sportsbutikken, og du kan jo berre fylle opp kanner og bære dei dit du skal. Du kan campe inne i gorgen: enten i telt (har sett det gjort, men folk kamuflerer eller pakker ned teltet sitt på dagtid); eventuelt oppe under Makinodromo, evt i det forlatte huset der du forlater jernbanen og tar stien opp til Makinodromo. Du kan også sove i telt på Fincaen, et herberge som tilbyr teltplass, bunkbeds og kjøkken. Refugioen er mulig, men det er ordentlig sjaske. Sjølv har eg berre sove ei natt der. Ta med øyrepluggar og positiv innstilling. Og det er ikkje sikkert du får sove der. Du bur gjerne på åttemannsrom, og folk søv når det passar dei. Det vil sei at nattero ikkje er gitt. Og frokokst trur eg du kan sjå langt etter. Det er også mulig å sove på stasjonen, dei leiger ut rom, men dette har eg ikkje prøvd, og veit derfor ikkje noko om. Det fins også leiligheter både i og like utanfor chorro. Kan evt gi tips, dersom aktuelt.

Ang. transport går det som nevnt fleire tog til Alora om dagen, og berre eit som stoppar i chorro. Mange klatrarar som har leigd bil reiser fra chorro til Alora for å handle (supermercadoen der er veldig bra...), og iblant kan du få haik til chorro. Det er omlag ti-femten minutt med bil fra Alora til chorro, så du kan gå, men det tar nok nokre timar. Taxi burde ikkje vere så dyrt, dog, og med mindre du generelt er fette blakk, er det greit å legge igjen litt pengar når du er der nede. Samme som med campingen. Turisme, særlig fra klatrarar, utgjer en ikkje ubetydelig del av inntekten til delar av næringslivet i området. Det lettaste er imidlertid å leige bil i Malaga og køyre opp. Ikkje minst fordi Andalucia har så evig mykje bra klatring utanfor Chorro, en time eller to i bilen. Og på dagar der det regnar (sist vi var der regna det over halvparten av dagane i tre og ei halv veke, men vi klatra jamnt likevel) og absolutt heile dalen er samla oppe i Poema roca-hula, er det fint å kunne reise en time eller to avgårde til et fullstendig regntett og folketomt crag. Om det er første gangen du drar til chorro, og du er heldig med veret, treng du strengt tatt ikkje bil. Bortsett fra at mykje av den finaste klatring ligg på Desplomilandia, ti minutt unna.

Håpar dette var til noko hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.