Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva bruker du under ytterbuksa?


stratocasterlover

Anbefalte innlegg

Jeg bruker stort sett en vanlig ullstillongs til friluftsliv. Til treningsturer på langrennskia hender det jeg tar på super. Til kalde aktiviteter, isfiske, posteringsjakt og på kveldstid etter elirslagning ute drar jeg på ei selebukse i tykk fleece. Egentlig beregnet til bruk under vadebukse, men funker suverent til all slags kaldt uteliv med lite aktivitet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Har hatt et par helger ute nå, og temperaturen har ligget på -1 til -4 grader. Brukte en Bergans Stranda ytterbukse, det er jo ikke akkurat noen boblebukse, men jeg holdt meg varm til tross for at jeg kun hadde en vanlig stilongs av ull under. Men når vinteren kommer for fullt, og det blir skikkelig kaldt, så er jeg redd det ikke holder!

Jeg tenkte at en ullbukse like tykk som en vanlig ullgenser hadde vært tingen, men det virker jo som om ingen lager eller selger slike? Jeg vet ikke engang om det finnes, men jeg tenkte at siden det lages tykke gensere i ull så burde det også lages tykke ullbukser?

Er det noen som vet om plasser hvor man får kjøpt slike? Hvis de ikke er å få kjøpt; hvorfor ikke egentlig? Eller er det noen som har noe annet å anbefale som jeg kan bruke under den vind- og vanntette ytterbuksa?

Jeg kom over en slik tykk ullbukse som du her ettersøker på en av forsvarets overskuddsutsalg. Let på en av dem, skal vistnok være utrolig gode og varme.:?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

kjøpte meg i går en Nordheim slimfit fleece pant hos gsport. Tanken var å ta den utenpå ull-longsa som et mellomlag nå i sprengkulda fordi jeg merker at låra blir kalde med bare ull og skall. Såg nå jeg kom hjem at den er ganske tilsittende så lurer litt på om den vil isolere dårlig utenpå ullen an den grunn... noen som har kjennskap til denne buksa? T

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Spørs jo helt hvor kaldt det er selvfølgelig.

Men ull longs ala devold multi eller expedition, en vel verdt invistering. Om man bruker multi vil jeg anbefale på de kaldeste dager å ha en netting longs under, og da styr unna aclima som er noe av det skjøreste etter spindelvev jeg har vært borte i.

Over der igjen for virkelig kalde dager vil jeg anbefale forsvarets gode og velkjente "anna". Genialt varm, og en helt klar fordel at man ikke trenger å ta av seg buksen for å få den på, knepp on, knepp off...:-)

Bestilte nettop "Anna" fra forsvarsbrukt. "Knepp on, knepp off" som du beskriver går ikke på mine.. Finnes det flere varianter av disse buksene, med eller uten knapper? Eller er det boblebuksevarianten du mener?

Jeg fant også at Anna-buksen hadde et heller stort snitt nede med ankelen, jeg går ut fra at dette er for at det skal passe med noe annet av forvarets vinterutstyr? For min del hadde buksen passet best uten den splitten, men det går vel greit å sy igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.