Gå til innhold
Zabel

Pussing av hagle

Anbefalte innlegg

Etter en høst med en del jakt i regn og snø, lurer jeg på om det er nødvendig å åpne mekanismen i kolben (avtrekkermekanisme, tennstifter osv) og pusse litt. Er dette noe man bør gjøre, eller holder det med vanlig puss av løp og annet metall og tre som er "opp i dagen"? Hvis jeg bør åpne, vil jeg da bli møtt av et helvete med deler som jeg ikke får på plass igjen etter å ha tatt de fra hverandre?

På forhånd, takk! :!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg grublet på det samme tidligere i høst, og tok sjansen på å åpne. Til tross for flere års bruk i diverse vær uten innvendig puss så det overraskende greit ut der inne. Så med mindre du jakter utrolig mye tror jeg ikke det er nødvendig med innvendig puss hvert år. Hvert 5 år kanskje? Koster heller ikke så mange kronene hos en børsemaker.

Tror kanskje en skikkelig puss og behandling av treverket er vel så viktig som innvendig puss. Jeg ble inspirert av disse:

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=17436

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=15802

Og er nå snart ferdig med begge haglene. Den billige star bajkal hagla har nå en finish du vanligvis finner på våpen til mange tusen, og den gamle sideliggeren begynner å se eksklusiv ut. Vanskelig er det heller ikke å få et ok resultat, og trivelig puslearbeid!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En kamerat med en Lanber fikk problemer med at hagla ikke veksla til løp nummer to pga skit i mekanismen. Fikk en børsemaker til å rengjøre og nå er den gulle god. Han mista noen ryper pga det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hatt hagla mi i 16år nå, og den har blitt brukt mye i all slags vær. Har aldri pusset annet enn løp samt oljet pipa litt. Stokken har også fått en dæsj stokkolje av og til. Har aldri hatt problemer med mekanismen, men kjøper man kvalitet så går det oftest godt! :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.