Gå til innhold
kimak

Rengøring av aluminium kokesett ute på turer

Det er 3185 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg pleier å lage mat med et stormkjøkken, og tilsvarende kokesett i aluminium når jeg er på tur.

Men problemet er at når noe stekes fast i bunnen, ved koking, så får jeg det ikke bort ved å bare bruke vann. Hva gjør man da når man skal være ute på tur noen dager?

Tar man med zalo? Hva gjør dere når dere må rengjøre kokesettene deres? Kom gjerne med tips

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

zalo er ikke dumt å ha med, gjerne på en liten spruteflaske.

Hvis du ikke vil dra med deg en oppvaskbørste selges det noen små svamper i store pakker (heter kanskje bare rengjørngssvamper..? ca 7x4x2 cm i forskjellige farger) i dagligvarebutikker.

En liten kvast stålull kan jo også være nyttig hvis du svir mye mat, og det tar jo ikke mye plass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånne skuresvamper som nevnt er kjempegode, samt gryteskrubb (sånn "metalltrådklump")

Har aldri hatt bruk for zalo, men det funker vel. Det finnes nå grenser for hvor rent det trenger bli...

Et annet tips er å la gryta ligge med vann natta over :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har en liten svamp og liten flaske zalo i et slikt kjøkkenkit jeg har. Dog sjelden jeg bruker det.

Som regel bruker jeg lytt lyng og evt litt grus. Sistenevnte er ikke å anbefale på kjeler med belegg inni naturlig nok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du bruker stålull eller sand til å skrubbe grytene blir de verre og verre å holde rene. Til slutt må man frem med vinkelsliperen. Pass heller på at maten ikke svir seg i bunnen. Sand og stålull bør kun brukes i "nødsfall".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker aluminiumsfolie når jeg lager mat som kommer til å svi seg i bunnen. Gjorde det senest i går da vi lagde møllerens sjokoladekake i skogen på stormkjøkkenet. Fastbrente ting syns jeg er enklest å fjerne ved koking, det meste løser seg før eller siden opp. Til vanlig vask bruker jeg kombinert svamp/skurebørste og litt zalo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for flotte tips :shock:

Skal teste ut noen av disse metodene neste gang jeg lager mat ute, og noe brenner fast

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3185 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.