Gå til innhold
Emil

Trenger tips.

Det er 3129 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Det blir en siste jaktrunde på storfuggel i starten av Desember, tanken var å prøve nye områder. Altså ikke legge turen i Femundsmarka , Forrolhogna eller de typiske områdene i hjemkommunen (Sunndal).

Det er sikkert mange skogsperler rundt om i Sørtrøndelag og omegn som har jakt i desember, blir meget glad om noen som har et godt tips til meg.

Jeg skriver ikke dette fordi jeg ikke klarer å spore opp et område med jakt i desember, men det hadde vært hyggelig å fått noen synspunkter eller erfaringer, så jeg slipper å leke flasketuten peker på angående valg av destinasjon :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå blir turen sannsynligvis lagt til Femundsmarka igjen neste uke. Mye pga værmeldinger.

Men vil uansett satt pris på tilbakemelding angående skogsfuggeljaktområder i Sør Trøndelag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ta med deg børsa og prøv deg frem. Småviltet er hardt nok presset om ikke vi jegere skal rotte oss sammen på internett for å finne ut hvor dyrene gjemmer seg. Bomturer er en del av det å gå på jakt og fiske, og det synes jeg vi bare skal godta. En vellykket tur handler ikke bare om å komme hjem med vilt i sekken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg må nok formulere meg annerledes her.

Det er ikke bare hvor fuggelen er som er interessant, jeg har jaktet siden jeg tok jegerprøven som valgfag i 8 klasse, da var jeg 14 år, nå er jeg 27 og de fineste naturopplevelsene mine har jeg hatt på jakt. Jeg er ikke av typen som griner om fangsten er ræva, det har jeg blitt vant til i de siste åra. Så det jeg egentlig mener her er tips til fine skogsområder der det drives storfugglejakt, i og med at dette er et nettsamfunn for friluftsfolk og jegere syns jeg det er veldig greit å spørre folk om tips ang fine områder, snøforhold etc etc.

Det viktigste for meg er få feltdøgn og villmarksfølelse. Sist tur ble det null fugl, men jeg gikk meg på bjørnespor, for en bonus!

Vil igjen presisere for deg Borgar at jeg spurte etter skogsperler, ikke hvor det er mest fugl.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Så det jeg egentlig mener her er tips til fine skogsområder der det drives storfugglejakt, i og med at dette er et nettsamfunn for friluftsfolk og jegere syns jeg det er veldig greit å spørre folk om tips ang fine områder, snøforhold etc etc.

Kanskje du får flere svar hvis du skriver i EMNE-tittelen hva du vil frem til?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke så farlig, turen går til femundsmarka uansett.

Er værre det at jeg blir oppfattet som en gjerrig jeger som er ute etter maks utbytte, for det er langt ifra tilfelle :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Liker holdningen din, Emil. Misforstod deg.

Jeg fyrte meg nok litt for fort opp. Jeg blir bare så oppgitt over folk som bruker internett som snarvei til å finne de beste plassene (med tanke på å få skutt mest mulig), og enda mer oppgitt over de som røper disse godplassene til potensielt hele Norge.

God tur til Femundsmarka og skitt jakt. Jeg dar dit til sommeren med fiskestang og Ally-kano.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Borgar, jeg ser i ettertid at mitt innlegg ikke akkurat er genialt skrevet (med tanke på det du mener), kan nok enkelt opfattes som syting etter områder der det er prima jaktforhold med tanke på vilt.

Ja det skal bli flott i Femundsmarka om været blir slik de lover, mellom 10- 14 kuldegrader og oppholds :D

Fin blogg du har forresten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3129 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.