Gå til innhold
Emil

Trenger tips.

Anbefalte innlegg

Det blir en siste jaktrunde på storfuggel i starten av Desember, tanken var å prøve nye områder. Altså ikke legge turen i Femundsmarka , Forrolhogna eller de typiske områdene i hjemkommunen (Sunndal).

Det er sikkert mange skogsperler rundt om i Sørtrøndelag og omegn som har jakt i desember, blir meget glad om noen som har et godt tips til meg.

Jeg skriver ikke dette fordi jeg ikke klarer å spore opp et område med jakt i desember, men det hadde vært hyggelig å fått noen synspunkter eller erfaringer, så jeg slipper å leke flasketuten peker på angående valg av destinasjon :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå blir turen sannsynligvis lagt til Femundsmarka igjen neste uke. Mye pga værmeldinger.

Men vil uansett satt pris på tilbakemelding angående skogsfuggeljaktområder i Sør Trøndelag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ta med deg børsa og prøv deg frem. Småviltet er hardt nok presset om ikke vi jegere skal rotte oss sammen på internett for å finne ut hvor dyrene gjemmer seg. Bomturer er en del av det å gå på jakt og fiske, og det synes jeg vi bare skal godta. En vellykket tur handler ikke bare om å komme hjem med vilt i sekken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg må nok formulere meg annerledes her.

Det er ikke bare hvor fuggelen er som er interessant, jeg har jaktet siden jeg tok jegerprøven som valgfag i 8 klasse, da var jeg 14 år, nå er jeg 27 og de fineste naturopplevelsene mine har jeg hatt på jakt. Jeg er ikke av typen som griner om fangsten er ræva, det har jeg blitt vant til i de siste åra. Så det jeg egentlig mener her er tips til fine skogsområder der det drives storfugglejakt, i og med at dette er et nettsamfunn for friluftsfolk og jegere syns jeg det er veldig greit å spørre folk om tips ang fine områder, snøforhold etc etc.

Det viktigste for meg er få feltdøgn og villmarksfølelse. Sist tur ble det null fugl, men jeg gikk meg på bjørnespor, for en bonus!

Vil igjen presisere for deg Borgar at jeg spurte etter skogsperler, ikke hvor det er mest fugl.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Så det jeg egentlig mener her er tips til fine skogsområder der det drives storfugglejakt, i og med at dette er et nettsamfunn for friluftsfolk og jegere syns jeg det er veldig greit å spørre folk om tips ang fine områder, snøforhold etc etc.

Kanskje du får flere svar hvis du skriver i EMNE-tittelen hva du vil frem til?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke så farlig, turen går til femundsmarka uansett.

Er værre det at jeg blir oppfattet som en gjerrig jeger som er ute etter maks utbytte, for det er langt ifra tilfelle :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Liker holdningen din, Emil. Misforstod deg.

Jeg fyrte meg nok litt for fort opp. Jeg blir bare så oppgitt over folk som bruker internett som snarvei til å finne de beste plassene (med tanke på å få skutt mest mulig), og enda mer oppgitt over de som røper disse godplassene til potensielt hele Norge.

God tur til Femundsmarka og skitt jakt. Jeg dar dit til sommeren med fiskestang og Ally-kano.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Borgar, jeg ser i ettertid at mitt innlegg ikke akkurat er genialt skrevet (med tanke på det du mener), kan nok enkelt opfattes som syting etter områder der det er prima jaktforhold med tanke på vilt.

Ja det skal bli flott i Femundsmarka om været blir slik de lover, mellom 10- 14 kuldegrader og oppholds :D

Fin blogg du har forresten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.