Gå til innhold
  • Bli medlem

Utstyr til tur over Hardangerjøkulen


Kompass

Anbefalte innlegg

Vi er en gjeng på tre stykker som sakte, men sikkert er igang med å planlegge en skitur i området rundt Jøkulen i januar/februar, og undrer på hva slags utstyr (som f.eks. stegjern, tau o.l.) som absolutt er nødvendig for en tur over Jøkulen. Tanken er å beholde sekken/pulken så lett som mulig, men likevel vektlegge sikkerhet. Planen er å følge kvistet rute fra Finse, og det vil bli brukt "lette" pulker (som kan bæres på ryggen), så vi lurer på om det er mulig å få med seg disse over breen?

Råd mottas med stor takknemlighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

I utg. punktet så skal det være så mye snø på jøkulen i jan/feb at det bare er behov for vanlig turutstyr type vinter, jeg har vært opp på jøkulen flere ganger til alle årstider og med mindre man absolutt må gå opp og ned de bratteste partiene så har jeg aldri hatt behov for tau eller breutstyr midtvinters. Den vanlig ruten om "appelsinhytten" fra Finse skal gå greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kompass!

Som elroy sier så er det nok trygt å bestige Hardangerjøkulen i januar/februar dersom du følger kvistet løype eller når toppen via Jøkulhytta. Det er stort sett liten sprekkfare på disse strekkene. Men vær alltid kritisk, ikke ta alle råd for god fisk. Tar dere selvstendige vurderinger så blir nok dette en trygg og fantastisk tur! :shock:

Her er forøvrig en rapport fra en bestigning sent i november i år https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=18862

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sondre,

Og takk for rådet. Vi er nokså greit kjent i terrenget på den andre siden av jernbanelinjen (Skravet), men Jøkulen og brevandring generelt er et svært lite utforsket område. Alle råd og erfaringer tas derfor godt imot, men som du sier vil disse bli grundig vurdert fra et kritisk ståsted - enig med deg, noe annet ville igrunn vært farlig naivt.

Etter noen dypere dykk i arkivet fant jeg også denne opplysende tråden: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=15068&highlight=hardangerj%F8kulen

Og Sondre - fantastiske bilder og beskrivelser av egne turer som du leverer! Håper det nye året bringer med seg minst like mange nye og flotte opplevelser ute i det fri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.