Gå til innhold
  • Bli medlem

Når er man gammel nok til å begynne å klatre?


sturlalv

Anbefalte innlegg

Annonse

Finns ikke et svar til dette. Kommer helt an på ungen. Og ville tatt med de å prøvd en par ganger før det helt blir avgjort. Første gangen kan være litt skummel for de. Ellers ville jeg tro man kan lett få unger til å klatre fra de er 4. Start med lett buldring! Har klatret med to tvillinger på 5 år. Etter 2 min buldring, så var de klare for sele og vegg. Og I løpet av den gangen hadde de begge klatet opp til toppen (ca 8 m), selv om de ikke tørte mer enn 1 eller 2 meter da vi først begynnte. Motivasjon er det de trenger, og morro se de bli stolte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

For ordens skyld:

Her er noen bilder av familiens unge håpefulle, hhv 4 og 7 år, på ruten Chun (4-) på Helleneset i går. Erfaringen er at det går greit opp, men at nedfiring ute er mer komplisert og uvant enn inne. Svasko str 33 er satt på handlelisten!

Mvh

Sturlalv :roll:

post-365-133474459723_thumb.jpg

post-365-133474459738_thumb.jpg

post-365-133474459755_thumb.jpg

post-365-133474459827_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv jobbet på klatre senter og der var det små unger, sikkert ned i 4 års alderen som klatret! Null problem det, de føk opp de, og det er ihvertfall null problem for foreldrene å sikre de da barna er så lette. Erfarte at det kunne lønne seg med brystsele, men, det kommer litt ann på størrelse på barnet da;) Alltid morro med unger som klatrer, viktig å få nye talenter til en voksende idrett, for det er jo egentlig det det er!!! En annen erfaring er også at barna elsker å klatre, det trenger nødvendigvis ikke å være så høyt, men det er viktig at det ikke er for vanskelig tror jeg, da barn fort kan gi opp hvis de begynner på en for vanskelig rute!! Så, ta med barnet ditt ut på klatretur, ikke noe galt med det!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg er skiinstruktør og vet unger fra 3-4 års alder blir med på skiskole. Hodene blir store for å si det sånn.. Når det kommer til klatring er jo dette lettere motorisk for dem, og risikoen er nok omtrent lik, på topptau og vertikal vegg. Skulle jeg gjort det selv ville jeg hatt to sikrere, slik at en sikret ungen og en sikret far, som kunne utføre flytt når barnet står fast. Buldring er sikkert mye enklere, og barnet skjønner at desto høyere man er, desto hardere faller man. Barn utforsker sånt, og der er jo topptau omvendt.. Treklatring, trehytte, taustige, selvfiring/rappell med trinsehjul i toppfeste, taubane og pendeltau ut i vannet er tau og klatreaktiviteter barn elsker! Kameratredning og knuter er veldig engasjerende tema, ikke noe feil med å vise dem at med nok trinser kan de løfte pappa!

Det eneste "spesielle" jeg ville gjort med en 4-åring var å gjøre øktene kortere men hyppigere over en periode, og å senke "kravene" til det barnet klarer helt fint. Også har barn så høyt tyngdepunkt og "udefinerte" hofter at det er helt nødvendig med kroppssele under 8 til kanskje 13 års alder (syns jeg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.