Gå til innhold
  • Bli medlem

Snowdrift River/Ingstad Creek


Anbefalte innlegg

Annonse

Bruker i utgangspunktet samme klær som i høgfjellet heime. Vanlig vindtett og lett-tørket turbukse, ulltrøye og evt vindtett jakke. Regntøy er med og i nærheten om det ser ut som regn. På beina bruker jeg vanligvis neoprensokker og sandaler. Om det er kaldt og jeg regner med at det ikke skal være nødvendig å gå ut av kanoen i stryk bruker jeg fjellsko. Men vanligvis prioriterer jeg å hode disse tørr og da er det greit å ikke bruke dem i kanoen. Joggesko er og fint fottøy i kanoen så lenge du er instilt på at de an bli våt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Hei

Joda vi skal oppdatere nettsiden med en rapport. Beklager at det ikke er gjort, men det har vært en særdeles travel høst på jobb etter at jeg kom hjem. For den som lurer på om vi fant Helge Ingstads tundracamp så kan vi ikke bekrefte det. Men jeg er overbevist om at vi var i det rette området, og vi fant faktisk rester etter at det hadde vært folk der for laaaaaaang tid tilbake...ved en liten bekk, ved et lite vann som lå som en oase på tundraen. Det passer også at han fikk besøk nettopp i dette dalføret for det var ifølge indianerene vi snakket med (på østenden av slavesjøen) midt i deres ferdselsvei mellom Whitefish og Pikes Portage. Dere skal få mer detaler senere.

MEN vi fant en hytte han hadde oppholdt seg på ved slavesjøen, og vi har fått navnene på de andre personene på bildet!

post-7010-133474730838_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

blir gøy å se hele historien deres når dere er ferdig med den.

Bjørnen på bildet så jo mistenkelig ut som en grizzly, noe som vel er litt uvanelig i de traktene der. Den ser ut til å ha både den voldsomme skuldermusklaturen og det noe flatere hodet som de er kjent for. Svartbjørnen kan jo naturligvis også forekomme i denne fargen men pga skulder og hodet vil jeg si grizzlybjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Svartbjørn er det definitivt ikke. Sporene var annerledes og større. Grizzly er ikke vanlig i området, men heller ikke uvanlig. Jeg har lest at man regner rundt 15 Grizzly ved Artillery - lake omegnen. Men det er også brunbjørn i området. Musklaturen er kraftig, men når jeg studerer bilder av Brunbjørn så har denne også kraftig musklatur.

Se vedlagte bilde som er tatt i pasvikdalen, det er en brunbjørn med betydelig pukkel

post-7010-133474730851_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Hei,

Jeg planlegger ekspedisjon med startpunkt i Yellowknife med avreise Mai 2012. Planen er å være på tur i 1 år. Jeg vet enda ikke hvor, eller vilken retning jeg vil gå i, vet bare at jeg skal ta det med ro. Har ikke noe mål om å gå ekstremt langt. Padle rolig i kano sommerstid, og ta skiene fatt vinterstid. Mulig jeg prøver å finne en billig falleferdig hytte jeg kan låne i villmarka, akkurat de 2 hverste vintermånede. Har et par tusen spøsmål igrunn, men kan jo starte i en ende.

Hvor søker man om oppholdstilatelse? Finner fullt av søknads skjemaer, men hvilket trenger jeg om jeg skal være i villmarka i 1 år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei

Da er vi klarer for å reise igjen. Turen er satt til 2013 eller 2014 så vi har litt tid. Planen denne gangen er å ligge 4 uker på Sandy Lake, fiske og hygge oss med mindre utfarer ut på tundraen, samt padle den femte uken nedover Snowdrift River. Kanskje blir det en tur ut på Whitefish også!

Utstyret vi tar med er omtrent det samme med unntak av Backpackers pantry som smaker huggorm. Kan ikke sammenliknes med Real turmat. I stedet blir det fisk, baking og havregrøt med rosiner, brunt sukker og nøtter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

Skal til Canada (Horton River) i sommer, og lurer på hvordan jeg skal ta med allyen på best mulig måte. Er pakksekken til Bergans god nok? Får man alt oppi den?

Dessuten lurer jeg på hvordan det er å ta med litt kjent mat fra norge? Hva gjorde dere? Hadde vært greit å kunne ta med litt toro risgrøt, tørrmelk og lignende, men ikke dersom man risikerer problemer i tollen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hei!

Jeg hadde ikke med Ally, da jeg foretrekker Pakcanoe (www.pakboats.com), så jeg kan ikke uttale meg om Allyens pakkegenskaper. Når det gjelder mat så er det ikke lov å ta med seg mat inn i Canada, så det er risikabelt å regne med det. Men det er mye god mat å få kjøpt i Canada. Vi kjøpte også masse backpackers pantry. Det kommer jeg ikke til å gjøre igjen! Jeg foetrekker havregryn med nøtter, rosiner og brunt sukker til frokost. Til lunch, supper (mye god grønsakssuppe av merker du kjenner i butikken i Canada). Du spiser vel mye fisk og ender også. Til slutt. Backpackers kaker er gode, ta med mye.

Se ellers matlisten vår på www.ingstadcreek.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.