Gå til innhold
askogvoll

Jakt på ville husdyr på dovre - nå har jeg hørt dette og..

Anbefalte innlegg

Humret litt da jeg las denne artikkelen..

Utdrag fra artikkelen:

Det var to kviger og en kalv som oppførte seg villere enn elg. Det var umulig å nærme seg dyrene. Straks kvigene oppdaget folk, løp de over lange avstander, og gjemte seg bort i tett krattskog.

For å komme på skuddhold, måtte de erfarne storviltjegerne sette ut poster. Fredag kveld ble alle dyrene skutt i området ved Skamsdalssetra på Dalsida.

http://www.gd.no/nyheter/article4678989.ece

Jaja, gjemmer man seg for lenge på fjellet så blir man kanskje folkesky, gjelder vell egentlig både mennesker og dyr det..... :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel , denne scenen kan komme til å gjenta seg i ryfylke denne høsten. Vi har allerede fått forespørsel av en bonde der inne som sliter med å få i hus 2 kviger, som er blitt fullstendig ville. Og akkurat nå holder de til på vårt jakt terreng. Han håper vi kan være "behjelpelig", hvis han ikke klarer å fange dem før vinteren. Men å gå på jakt for å skyte kyr?? Jeg vet ikke jeg....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg skjøt en gang en kvige med bedøvelsespil. Måtte inn på haglehold, så det tok en stund. Etter 15 minutter var hun så tam at vi kunne leie henne bort til traktoren og kjøre henne til gården på steinsvansen. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.