Gå til innhold
  • Bli medlem

Ny nettportal: fjelltopper.no [20.10.2009 kl. 00:00]


morten

Anbefalte innlegg

En kjempetidlig betaversjon av deler av fundamentet til en ny nettportal for toppturinteresserte lanseres nå kl. 00:00 20.10.2009.

Adressen er

www.fjelltopper.no

Parallelt lanseres

www.2000meter.no som er en underportal til førstnevnte.

Disse sidene er bare en del av grunnmuren og det er veldig lite ferdig foreløpig. Men likevel spennende om noen vil ta en titt, ev. komme med tips, forslag og tilbakemeldinger. Den ser kanskje litt hjemmelaget ut, men det er vel også fordi sidene er "hjemmelagede". Her er ingen strøkne ferdig-webside-maler. Alt er kokt hjemme på "pc-loftet".

Riktig spennende blir det først med tiden når det kommer funksjonalitet for brukerinvolvering. Planene er store, visjonene større og om det blir en flopp var det moro å holde på med det lell.

Dersom noen er nysgjerrige på, eller kunne tenke seg å være med på å utvikle fjelltopper.no fra starten av, er det bare å ta kontakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Interessant. Jeg ser frem til utviklingen av sidene. :)

Riktig spennende blir det først med tiden når det kommer funksjonalitet for brukerinvolvering. Planene er store, visjonene større og om det blir en flopp var det moro å holde på med det lell.

Nettopp! Brukerinvolvering er avgjørende for at det skal lykkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer så mye med sidene!

Ett lite Tips: Savner sidelinker under bildene, må nå scrolle opp igjen på siden for å finne link til neste bildeside.

Har 1200x800 i oppløsning på en 12.1" skjerm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for nok et bidrag fra Morten!

Jeg har hatt stor glede av dine 'verker' frem til nå, og dette virker også meget lovende. Bibelen finnes i flere eksemplarer hjemme hos meg, og er alltid lett tilgjengelig! (Dagens Næringsliv har desverre aldri spurt om hva JEG har på nattbordet...)

Personlig setter jeg aller mest pris på tur-rapporter og tips fra dine egne (eller lesernes) turer.

Når jeg skal prøve meg i nytt og ukjent terreng bruker jeg 'Bibelen' som hovedoppslagsverk, og søker Fjellforum eller andre steder (f.eks bergtatt.no som også har grovkart) ifm tilleggsresearch.

Vil derfor anbefale muligheten til å få inn turrapporter fra ulike årstider (vinter, vår, sommer), tips om forsering av utsatte punkter, sprekker, rasfare mm.

Kjør på - flopp blir det uansett ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PS: Hva med å inkludere en link til alle web cams som nå er identifisert på Forumet. Mange spør og vær og føreforhold, og disse gir et rimelig godt inntrykk - og er til enhver tid oppdatert...Just a thought...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for hyggelig tilbakemelding jenpa. Siden hver topp får en hoved- og ev. flere underwikielementer knyttet til seg, er ikke link til webkamera noe problem under eksterne lenker oversikten. Det må bare kodes og testes ut først. Wikidelen blir imidlertid ikke så åpen som på wikipedia. Man må være registrert bruker på et visst nivå for å kunne redigere i topper.

Turrapporter: For 2k toppene sin del blir det mye (i løpet av 2010). For andre topper sin del er det avhengig av hvordan prosjektet utvikler seg.

Men takker så mye for tipsene.

Det blir uansett ingen større nye oppdateringer før tidlig på nyåret. Måtte bare få ut et eller annet siden A) Den nye fjelltopputgaven henviser til disse adressene. og :) det har stått svært lenge på disse adressene at relansering skjer 20.10. Vi fikk faktisk til noe mer enn jeg hadde forestilt meg i denne versjonen, så jeg er fornøyd selv om den er meget begrenset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Ytlendinger sliter litt med 'e' i norske navn som f.eks. Morten som ofte blir Morton og i dette tilfelle Christian som har laget Helgeson. Samma kan det være.

Angående bilder Dag.

1) De bildene som dukker opp under bildelinken er hentet fra fjelletibilder.no De blir knyttet opp mot fjelltopper.no forutsatt at fotografen har lagt inn en gitt kode. Fjelletibilder.no er i utgangspunktet åpent for flere fotografer, så det er ingen "bruker kun egne bilder"-policy, på ingen måte, men som normalt er må man jo dra lasset i starten selv, så får tiden vise om flere kommer på banen.

2) Tommelbilde som illustrerer toppen i oversiktsboksen og på listene er i grunnen åpent for andre brukere å legge inn. Men forutsetning er at vi får på plass et brukersystem. Det er noe vi jobber med i skrivende stund.

3) Bilder under toppene skal også av brukere kunne lastes opp under en Wiki-side som kommer under faktaboksen. Faktaboksen holdes utenfor Wikidelen for at de dataene der best mulig skal kunne struktureres, søkes, sorteres og behandles.

Håper det vil bli en bra side på sikt. Med eller uten vokalfeil :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.