Gå til innhold
josteink

Obligatorisk skyting på leirduer

Anbefalte innlegg

Hei,

har ein kamerat som ikkje fekk kjøpe jaktkort i eit terreng i Hardanger fordi han ikkje kunne framvisa noko skriftleg at han hadd skote 50 skot på leirduebane. Har aldri vore borti at dette har vore praktisert nokon andre stader.

Nokon som veit om dete er nytta andre stader?

Er i utgangspunktet positiv til at folk skal trena meir med hagle men her synes eg at det eksluderar folk. Personleg så jaktar eg nesten berre med kal. 22. på rype, og difor så stiller eg meg undrande tilat det vert krevd eit antal skotne hagleskot.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette har jeg aldri hørt om før nei, hovedregelen sier jo at til småviltjakt er det ingen oppskytning som til storvilt. Det eneste NJFF sier er at jegeren selv må ta ansvar for å trene slik at det blir en mest mulig human jakt. Så vidt jeg vet er det ingen som kan kreve at du har dokumentasjon på 50 skudd på leirduebane. Må evt. være en litt småtullete grunneier som har lagd egne regler det da! hehe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I Norge er det avtalefrihet. Dersom en grunneier stiller som krav at kortkjøper må ha 50 skudd før avtalen inngås har han rett til dette. Dette må sammenlignes med enkelte områder som stiller krav til 50 obligatoriske treningsskudd før storviltjakt, mot 30 som er obligatorisk etter viltloven.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.