Gå til innhold
perivan

elg- Jämthund

Anbefalte innlegg

Lurer på hvorfor disse hundene ikke anbefales til folk som ikke driver med storviltjakt. Har lyst på en slik hund men driver ikke med storviltjakt. håper på svar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, kommer vel litt an på hundeeieren også, jakthund er jo jakthund - men kjenner mange som har grå elghund, som aldri jakter. folk har border collie og hverken eier eller hund har noensinne sett en sau.....

tror en slik jakthund vil være greit for ett aktivt turmenneske, hvis man er klar over att den har ett sterkt jaktinnstinkt.

men jeg er ingen hundemann.....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jakthunder er avlet til å ha et sterkt jaktinstinkt, for en ikkejeger kan dette være plagsomt. F.eks vil mange hunder under jakt skjelle (dvs bjeffe), dette gjør de også i hverdagen, noe som kan være irriterende. Jeg vil nok sette Jamthunden i denne kategorien. Jamthund er ofte gode løshunder noe som krever at de må skjelle.

Andre jakthunder vil søke langt ut fra eieren for å finne viltet. Selv om du ikke er på jakt vil disse hundene søke ut. En Jamthund kan søke nokså langt bort fra eieren. Dvs de stikker raskt av fra eieren.

Hundene har et sterkt jaktinstinkt, dette innebærer at du må ha sterk kontroll på hunden hele året, det er ikke særlig moro når hunden kommer tilbake med et lam i kjeften. Jamthunder er forøvrig vanskelige å få saureine.

Slike hunder krever at de brukes mye, både psykisk og fysisk. Med psykisk mener jeg at hunden må få bryne seg mentalt. Dette gjør den helst på jakt.

For mange er nok det viktigste argumentet at jakthunder er avlet for å jakte. Dette er viktig for at hunden skal trives.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En jakthund fortjener å få jakte! Men det er ingenting i veien for å skaffe f.eks. en jämthund som turkamerat. Synes han i foregående innlegg var vel kategorisk i sin beskrivelse. Har sjøl hatt jämthund og har bare godord om rasen. Den er stor og sterk og kan bære kløv og dra pulk. Dessuten har den et svært godt gemytt. Min jämthund skjelte ikke på annet enn elg.. Men selvfølgelig er det et jaktinstinkt å ta hensyn til, så hunden kan ikke gå løs...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.