Gå til innhold
daggiss

Tungstein eller tinnshot ammunisjon til Rype?

Anbefalte innlegg

Hallo, skal jakte rype i ren steinterreng. Lurer på hvilket ammunisjon jeg skal velge..

har hørt at rikosjett-faren er veldig stor med skyting mot stein, med stål ammo. Derfor velger jeg bort dette.

Bismuth er jo relativt dyrt, men finner tinnshot og tungstein.. lurer på om dette gjør nytten...? forandres skuddbildet med tungsteinen fra skuddbildet med bismuth'n?? Rikosjettfare? Dreper den godt nok?? ... Noen som har noen erfaringer? Eventuelt har noen kunnskap om dette og meddele.. ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tungsten er vel et annet navn på wolfram, og haglene er som regel hardere enn stålhagl. Hardheten vil nok gi minst like mye rikosjetter, ved treff i stein, som stål. De har for øvrig en egnvekt som er tyngere enn bly, noe som gjør disse velegnet på jakt i skog etter hardskutt vilt. Prisen på tungstenskudd er som regel høy, så hvor du finner billigere tungstenammo enn vismuth lurer jeg på?

Tinnshot er typiske kortholdshagl til lettskutt vilt, som ryper. Har selv jaktet med Nittedal Sink Rype, som er omtrent like lett som tinn, hvis jeg har forstått ting riktig, og det fungerte heller dårlig på hold opp mot 30m.

Vil anbefale deg å kjøpe vismuth hagl til jakt i steinområder, men tinnshot vil nok fungere helt fint de første ukene når rypene sitter lenge. :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.