Gå til innhold
chiraque

Nettbutikk med våpen?

Det er 3079 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe min første rifle :wink: men er usikker på om det blir brukt eller ny, prisen sier egentlig brukt men er det noen som kan anbefale en nettbutikk med brukte og nye våpen som er bra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En side som fører en god del rifler er jaktdepotet.no. De selger for øvrig også Howa rifler, som har lite negative bemerkninger, samt en veldig gunstig pris. De opererer også med en del pakkeløsninger, som sikkert vil være verdt å merke seg, da du sannsynligvis vil ha en kikkert på rifla.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du får mye mer rifle for pengene om du kjøper brukt! Som med alt annet, folk bytter ut det de har fordi de har lyst på noe nytt og ikke fordi det de har er utslitt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om man kjøper ei rifle som ikke er steingammel, så skal selgeren ha vært godt over middels ivrig på skytebanen hvis denne er "utskutt", noe de færreste av oss jegere er. Selv så har jeg 3 forskjellige rifler som alle er godt opp i årene (15 til 25 år gamle) og har vært MYE brukt, men ingen av disse viser noe tegn på å være utslitt.

Om man får en god pris på et våpen relativt nytt våpen, synes jeg ikke man skal henge seg for mye opp i om våpenet har skutt 300 eller 900 skudd så lenge det ikke er slark her og der i mekanismen. De fleste jegere skyter under 50 skudd i året med samme rifle, så kan du regne selv hvor gammelt dette våpenet må være før det er i faresonen.

se Skjult lenke - logg inn for å se den for bladet Jakts artikkel om løpsslitasje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Problemet med brukte rifler er at løpet kan være utstkutt(utslitt). Hvorfor har alle rifler som selges på Finn gått maks 300 skudd? :-)

Det er nok både jug og sannhet bak de påstandene, men mange jegere er ikke skyttere, og mange jegere igjen jakter bare på elg. Så hvis du da regner de obligatoriske treningsskuddene pluss skyteprøven og forhåpentligvis et skudd per. elg så er man fortsatt under 40 skudd i året.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har funnet to våpen egentlig, begge er hos samme forhandler.

Et smith & wesson i-bolt med koffert og kikkertsikte 3-9 *40 6990,-

og et winchester w70 med optikk 3-9*40 7990 noen som har forslag til hva jeg skal velge eller?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det gjelder nettbutikker med våpen må Skjult lenke - logg inn for å se den nevnes. De har stort utvalg i nye og brukte våpen og har gode priser. Skjult lenke - logg inn for å se den har også mye å velge i. Det kan være lurt å ringe til forhandleren, da listene på nett ikke alltid er oppdatert.

Angående rifler så presterer "alle" nye rifler god nok presisjon til jakt. Remington og Howa har flere modeller som er bra og billige. Tikka T3 er litt dyrer og mange velger denne.

Det kan ofte være lurt å legge like mye penger i kikkertsikte som i selve riflen, da et dårlig kikkertsikte fort kan ødelegge opplevelsen.

Dersom du vil ha mer info kan du lese i timesvis på Skjult lenke - logg inn for å se den Der inne er det mange tråder om våpen og optikk og ved å bruke søk-funksjonen vil du finne masse info. Det er også en salgsside der hvor det er mulig å kjøpe brukt.

Mads

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, bare noe jeg lurer på.. Hvis man bestiller seg rifle eller en hagle på en nettside, og da tenker jeg ikke brukt. hvordan kan de som selger vite at kjøperen er over 18, og har tillatelse til å eie det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fordi ingen sender ut en kolbe engang uten godkjent, signert og stemplet søknad fra politiet hvor du står nevnt med både personnummer og fullt navn, i tilegg må du sende butikken kopi av gyldig identifikasjon og vise dette ved uthenting av pakke på posten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fordi ingen sender ut en kolbe engang uten godkjent, signert og stemplet søknad fra politiet hvor du står nevnt med både personnummer og fullt navn, i tilegg må du sende butikken kopi av gyldig identifikasjon og vise dette ved uthenting av pakke på posten.

okey, tusen takk. da skjønner jeg litt mer :twisted:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3079 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×