Gå til innhold
  • Bli medlem

Femundsmarka i uke 40


nvidia

Anbefalte innlegg

Hei, vi har tenkt å legge ut på tur i Femundsmarka uke 40. Dette blir en 4 dager lang tur, der det skal gå i kano og fiske:)

Hvordan tror dere det er å legge ut på tur i Femundsmarka så seint i sesongen, noen erfaringer??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det KAN bli vinterlig på den tiden, og det KAN også være veldig flott i månedsskiftet september/oktober. Bare ha i bakhodet for fisket sin del at det er gytefredning fra 15.09 - 31.10. På rørossiden begynner gytefredninga allerede 1.september.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bestemmelser om gytefredning er vel omtrent slik:

I elver og bekker er alt fiske forbudt. I tjern og sjøer er alt fiske etter ørret forbudt, noe som vil si at all ørret må settes ut igjen.

Fjelloppsynet kommer garantert til å være tilstede. Det er gjerne en og annen jeger i marka ved disse tider som også skal sjekkes for jaktkort osv. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer litt an på hvor dere har tenkt å starte fra, men for 4 dager i uke 40 ville jeg muligens padlet meg fra Synnervika til røaoset. Lagt igjen kanoen der og tatt meg til fots til Roasten. Elv og bekk er jo som nevnt ulovlig område å fiske i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det KAN bli vinterlig på den tiden, og det KAN også være veldig flott i månedsskiftet september/oktober. Bare ha i bakhodet for fisket sin del at det er gytefredning fra 15.09 - 31.10. På rørossiden begynner gytefredninga allerede 1.september.

Hei. I følge Inatur er det tillatt å fiske til 15/9 i Femundsmarka Nord.

http://www.inatur.no/o2/InfoPage-InfoPageViewer/view?infoPageId=139054&title=Statskog%20-%20Fiske%20i%20Femundsmarka%20nord%20(Sr-Trndelag)%20og%20Rros%20vestre%20statsskoger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott at noen følger med. :)

Jeg vil anta at gytefredningen ble samkjørt med engerdal etter at det ble felles fiskekort for Femundsmarka Nasjonalpark. Dog er det gytefredning over hele fjøla i uke 40 da trådstarter har planer om tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røros:

3. Det er fiskeforbud 15/9-31/10 i Røavassdraget, Mugga, Steinfjellet, Kamptjønnan og Volsjøen, dessuten nærmere elve- og bekkeos enn 200m i Midtre- og Nedre Muggsjø og Flensjøen i forbindelse med gytetid for ørret.

Engerdal:

I elver/bekker fiske forbudt f.o.m 15.09 t.o.m 31.10. Fiske etter ørret forbudt over alt i samme tidsrom. I Femundselva fra utløpet av Galtsjøen fiske forbudt f.o.m 15.09 t.o.m 31.05.

Disse er klippet ut fra fiskereglene. For Røros sin del ser det ut til at hele Røavassdraget er fredet i peridoen. I Engerdal er det bare elver og bekker som er fredet, samt all ørret. Dermed er vel rene ørretvann automatisk fredet også. Roasten skulle være ok å fiske på sørsida, men ikke på nordsida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I praksis betyr dette at du kan fiske helt fram til klokka bikker midnatt den 14/9. Fikser du da 1 minutt på overtid, inn i 15/9, er du pr definisjon tjuvfisker :shock: . Derfor er det nok mange som holder ut langs elver og vann til midnatt, og deretter lar freden, og fredningen senke seg. :D

Bare en liten tanke... Ørreten gyter som kjent i rennende vann. Padlere benytter seg også gjerne av rennende vann. Det er ikke ulovlig å padle i elver under gytetida for ørreten, og det hadde også vært umlig å håndheve, men det er mulig for padlere å gjøre sitt beste til å vise hensyn. Jeg vet det er vanskelig å kunne vite hvor ørreten gyter og har plassene sine (vanskelig nok når man fisker etter de også!), men å holde padleårene unna bånn (spes grus og sand) kan være en god start. Men som sagt, bare en tanke.

Ville forøvrig satset på mark (enten med søkke, eller ved harving på natta) og noen fluer (muddlere, streamere og andre undervannsfartøy). Husk kamera! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

her har du di riktige regelene for ørret fiske i Femundsområdet, hadde selv tengt meg på kanotur nedover vassdragene fra Røa i uke 40 men har bestemt meg for å vente til å ta turen i uke 45, litt kaldere da men skitt au :) er jo fint å fiske lovelig etter ørreten da :P

På nordsiden av Røa (Røros, Sør Trøndelag) gjelder følgende fredningstid:

Det er fiskeforbud 15/9 – 31/10 i Røavassdraget, Mugga, Steinfjellet, Kamptjønnan og Volsjøen, dessuten nærmere elve- og bekkeos enn 200 m i Midtre – og Nedre Muggsjø og Flensjøen i forbindelse med gytetid for ørret.

På sørsiden av Røa (Engerdal, Hedmark, der vi har fiskerettighetene) gjelder følgende:

I bekker og elver er alt fiske forbudt f.o.m. 15. september t.o.m. 31. oktober.

I Femundselva fra utløpet av Galtsjøen til Trysil grense er alt fiske forbudt f.o.m. 15. sept. t.o.m. 31. mai. I sjøer og tjern er fiske tillatt hele året, unntatt etter ørret i tiden 15/9 – 31/10. All ørret skal da settes ut igjen.

Reglene på vår side innebærer at du har lov til å fiske på stille vann i Røavassdraget (Roasten, Storfisktjønnan, Storrundhåen, Rogshåen etc) og på Røvollfjellet (selv om dette er i ”gråsonen”). I Grøtådalen er det ikke lov å fiske siden det her kun er ørret. Eventuell ørret fanget i stille vann skal settes ut igjen. Du kan imidlertid spise harr, røye, abbor og gjedde dersom du tar turen nå. Det er fin tid for harr nå! Hvis ørretfisket er det viktige må du nok vente til 31. oktober.

Du kan kjøpe felles fiskekort for hele nasjonalparken eller fiskekort for statsallmenningen i Engerdal (gjelder da kun på sørsiden av Røa). God tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.