Gå til innhold
chiraque

Rypejakt

Anbefalte innlegg

Rypejakta her i distriktet i år er begredelige greier(røros). Faktisk så har jeg kun sett èn fugl og jeg trener oppi fjellene her, både sykling og løping.

Skal dog prøve innerst inne i Femundsmarka nær svenskegrensen. Om dette slår helt feil så må man vel se seg om etter noe annet å gjøre i to uker med ferie, satt av til jakt... Noen som vet noe om jakt og fiske oppe i rago nasjonalpark? lest endel om det og det virker spennende der oppe. noen som har litt info?

eller har noen andre forslag? :twisted:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

andejakt går an, men det blir ikke helt det samme. Skogsfuglen i distriktet er det mindre av enn tidligere, men dette er egne erfaringer etter hva jeg selv har sett. Innstilt i sverige ja, da hjelper det ikke å lure seg over grensen heller... Må vel vente å se, men er det innstilt i sverige så sier det nok sitt. Idre kanskje? hørt noe om nipfjellet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jakt rundt rago er veldig bra. Man har utgangspungt fra ragohytta som er ca en mil å gå til og den ligger omtrent 3-4 kilometer fra svenskegrensen. Er heilt ok med fugl, men er bedre litt senere på sesongen (flekkjakten)

Men er uansett en fantastisk naturopplevelse!

Bor i bodø så er derfor ganske ofte i rago både med og uten hagle!.

God tur :twisted:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.