Gå til innhold
REs

ABU haspelsnelle

Anbefalte innlegg

Ja jeg inrømmer det. jeg samler på en del gammelt skrap som andre kaster, og særlig på gammelt fiskeutstyr.

I sommer kom jeg en dag inn i en liten hage bak et lite hvitt hus i Mandal, og der hadde en mann laget sin egen antikk- / bruktbutikk eller skraphandel. (Kall det hva du vil.) her fant jeg en liten ting som jeg bare måtte ha med meg. En ABU 444 haspelsnelle.

Vel tilbake i hytta satt jeg og puslet med snella og det uungåelieg spørsmålet fra kona var selvfølgelig: "Hva i all verden skal du med den der, har du ikke nok fiskeutstyr?"

Jeg prøvde å forklare henne hvor mange gode minner det lå i den spesielle tikkende lyden fra bremsen og den spesielle litt hule lyden når bøylen spretter tilbake etter et kast. Men enten er hun ikke musikalsk nok eller så har hun aldri vert en guttunge med fiskestang langs bekker og vann når myggen biter og fisken vaker.

Men nå lurer jeg på om det er noen som vet noe mer om denne snella. Når ble den produsert og hva den kostet når den var ny. Kanskje er det noen som har et gammelt eksemplar av "Napp og Nytt" liggende et sted som kan fortelle dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Abu444 er fra 50-60 tallet, men vanskelig å si noe bare utfra beskrivelsen. Mitt tips for å få litt info om den aktuelle snella er at du går til http://www.abugarcia.se/ og mailer de et bilde av snella. Evt kan du poste bilde og beskrivelse på http://www.fiskersiden.no/forum

Du kan og se om du finner snella di her http://www.reelstown.com/pag_mod_abu/abu_first_models.htm

Lykke til

EDIT: ser at den siste 444 snella ble produsert i 1968.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette vekket gode minner.. Har tatt mange ørreter på 444 av en litt senere modell. Den ble erstattet av en Shakespare, men den kunne aldri måle seg med ABUen.

For noen få år siden fant jeg en ABU Delta 3 på Hardangervidda. Etter litt pussing og oljing var den 30 år gamle fluesnella i topp stand. Den står som et smykke i stua sammen med flere andre sneller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.