Gå til innhold
Espen K

Skytebaner utenom åpningstid

Anbefalte innlegg

Hvis en skytebane er åpen uten at det er noen der, og jeg har med egne blinker, ammo osv.. Kan jeg da legge meg på banen og brenne av noen skudd, eller risikerer jeg deng fra grunneier/skyteklubben som eier banen? Så lenge det ikke er søndag eller langt på natt burde det vel ikke være et problem, eller?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette varierer nok endel fra bane til bane. Men det står nok oppslag på banen om den er stengt eller ikke, og evt. til hvilke tidspunkt. Ofte kommer det an på om banen ligger nær tettbebygd strøk osv. Da er det ofte egne skytetider, og banen er stengt utenom dette. Dette er selvsagt pga. støy.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skytebaner blir vanligvis drevet av et skytterlag e.l. Det bør ikke være veldig vanskelig å finne ut hvem som driver den og få tak i en kontaktperson du kan spørre. Ta f.eks. kontakt med kommunen. De har gjerne en oversikt over alle lag og foreninger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skytebaneinstruksen (som er godkjent av politiet) sier en del om hvordan dette skal foregå. Bl.a. noe om skyteledere....

Det er IKKE fritt fram for hvem som helst på en skytebane! Derimot er det helt lovlig å skyte på privat eiendom dersom du har lov av grunneier og det ellers foregår på en sikker måte...:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok flere baner i oslo området som har åpent for skyting store deler av dagen.

Dette er ofte kun for medlemer og skal du skyte alene er det krav om skyteleder kurs. Dette kan nok det lokale skytterlag hjelpe deg med.

Sjekk opp med hvilke lag som ligger rundt der du tenker på. Oslo øst/vest? kontakt dem meld deg inn så får du nok tilgang til banen medlemskap koster nok ikke mer en noen få hundre lapper i året. Da kan det hende du får nøkkel til banen og kan skyte innen for den tiden banen er åpen. Er du heldig kan du også bruke lagets elektroniske skiver så lenge det ikke er ren "cowboy" skyting du skal bedrive.

skytterbaners naboer er ofte svært flinke til å følge med på om tidene til banen overholdes så det er viktig å følge disse for ikke å hisse på seg folk som kan få banen stengt.

I oslo er det vel Oslo østre, Løvenskold (ikke navn på lag, flere lag bruker denne banen), Asker og Nordstrand som er de største lagene. Ellers finnes det mange på romerike

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.