Gå til innhold
  • Bli medlem

Er du DNT medlem eller ikke?


essem

Er du DNT medlem eller ikke?  

242 stemmer

  1. 1. Er du DNT medlem eller ikke?

    • Ja, er fast årlig medlem
      141
    • Tegner medlemsskap i de år jeg har behov for det
      30
    • Nei, men er medlem i friluftsforening som ikke er tilknyttet DNT
      13
    • Nei, er ikke medlem i noen forening
      61


Anbefalte innlegg

Stiller spørsmålet pga en diskusjon i en annen tråd.

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=17372&highlight=

Om alle som åpner posten tar seg tid til å trykke på en av knappene, kan vi kanskje få en noenlunde representativ måling som vil inkludere mange aktive medlemmer i tillegg til noen som "dropper" innom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 62
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Synes dette var en interessant avstemming, så jeg tok meg den frihet å sette en prioritertmerkelapp på den en stund, så den ikke detter for raskt ned. Er jo ferietid og ikke så mange som er inne om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes DNT priset seg ut av markedet, så jeg fant en annen forening som bare koster halvparten. Den er ikke tilknyttet DNT, men jeg kan bruke DNT-hyttene til medlemspris. I tillegg er medlemskap i IYHF (internasjonale vandrerhjemsforeningen) inkludert i medlemskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal bli artig å se resultatet her, så håper mange vil "trykke", selv om det tegner mot årlig.

Tror kanskje geografisk tilholdssted og turområder vil innvirke på res?

Tror heller ikke res her blir særlig representativt tot sett, da jeg pers tror noen få av de mest aktive turgåere/Dnt-medl frekventerer dette forumet, mens en stor andel Dnt-medl er "støttemedl." (?) og heller ikke frekventerer dette forumet

Pers var jeg medl rundt 10 år (totalt passiv støttemedl), så 10 år utenfor. Nå blir det mest ved behov uten å ha dårlig samvittighet.

Tipper jeg blir mer aktiv medl etterhvert (bruke hytter etc).

Telt- og/eller bilovernatting (det siste pga kun soving da turdøgnene har blitt +15t) er langt mer slitsomt enn "cognac-overnatting"

Man blir jo mer sedàt etterhvert :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tegna medlemskap da jeg skulle til Jotunheimen for 5-6 år siden, og har vært medlem siden. Må vel anses som et passivt medlem. Er redd jeg har brukt mer i medlemskontigent enn jeg har spart på overnattinger ved å være medlem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg meldte meg ut av NAF, det får holde, må ikke la idealismen ta helt overhånd.

Ser ikke at DNT gjør så mye galt, noen røde T-er spredt utover dalene får man tåle, og et par av hyttene er fine.

Man kan også treffe mye arti folk på disse hyttene.

(Med NAF forholder det seg noe annerledes, da de tilsynelatende er motstander av det jeg mener er bra, bladet Motor inneholder tester som ingen gidder lese - du leser ikke biltest hvis du skal ha en Toyota, du kjøper bare en - og statistikker der ingen av bilene mine av anerkjent tysk merke er med for n-te gang)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg var medlem nokre år, men meldte meg ut i protest etter at DNT, temmeleg arogant, innførte eit nytt navn på eit fjellområde bare fordi dei ikkje syntest det gamle navnet var bra nok. Dette gjeld eit område DNT bare har 1,5 rute på kryss og 1 rute på tvers av. Det har nok ført til at eg har droppa, på rein trass, å overnatte på sjølvbetjent hytte ved nokre få anledningar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har tegnet seg et greit bilde av at over halvparten av brukerne er fast DNT medlem, i skrivende stund er det avgitt 96 stemmer, 56% er fast medlem og 14% tegner medlemsskap ved behov. Det betyr at DNT har et godt feste blant fjellforums brukere.

(Jo flere stemmer, jo bedre. De som ikke har stemt oppfordres til å gjøre det)

Ser at noen bruker økonomi som motiv men er ikke enig i alt DNT står for. Jeg ser ikke relevansen så lenge nytten av å være medlem overstiger ulempen, jeg regner med at det ligger en slik vurdering bak. Hvis ikke er det en irrasjonell avgjørelse å bli medlem :? Det er vel heller sjelden at en er enig i absolutt alt en organisasjon står for. Årsaker til medlemsskap er sammensatt, poenget med avstemmingen var å få en oversikt over hvor stor andel som faktisk er medlem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært medlem av dnt sia 1966

Med dnt-medlemskap kan sekken min holdes under 8 kg.

Synes det er et flott tilbud dnt har, standarden er høy men det koster kassa.

Og med diverse tips fra fjellforum, kan du vanke i fjellet solo en hel uke med bare 5 kg på ryggen :?

Link: Lett sekk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjarne skrev:

Synes det er et flott tilbud dnt har, standarden er høy men det koster kassa.

.

.

Ser flere klager på prisen.

Opplever prisen som moderat på ubetjente hytter.

Sammenlignet med et kaffebesøk er det rimelig.

Betalte nettopp 96 kroner for ei vaffel, en kaffe og et Dagblad.

Rene landeveisrøveriet til sammenligning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har helt rett Dag, prisen på ubetjente er fin den, det er heller vi som medlemmer som må spør oss om vi trenger 3 retters, pils og privat rom midt oppe på høyfjellet, eller, om det er derfor vi går i fjellet og kan sådan definere det som ett behov.

Personlig erklærer jeg samtlige som ren og skjær luksus, og all luksus koster. Betaler jeg 70kr for en pils etter en lang dag med sekken? Absolutt. Men når sekken er full av Real, så har jeg ikke behov for 3 retters, overklassen (ref. tidligere tråder) skal få sløse bort pengene sine på luksus uten innblanding. Men en ettertanke bør heller være, skulle DNT vært pålagt å hatt både betjent og selvbetjent avdeling opererende side om side for å legge til rette for valgmuligheter blant medlemsmassene? De betjente hyttene har jo selvbetjent avdeling klar, men de ligger jo tomme for mat og betalingsgiroer når betjeningen gidder å være på fjellet i de mest innbringende periodene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De private hyttene i Jotunheimen tilbyr også tre-retters middager. Jeg ser ikke noe galt i det. Man er gjerne sulten etter en lang dag på fjellet.

Dette er uansett bare et tilbud man ikke trenge å slå til på. Jeg nøyer meg gjerne med hovedrett uten at det ligger noe ideologisk bak det. Jeg liker bare ikke suppe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De private hyttene i Jotunheimen tilbyr også tre-retters middager. Jeg ser ikke noe galt i det. Man er gjerne sulten etter en lang dag på fjellet.

Jeg liker bare ikke suppe...

Nei, den suppa som er standard forrett hos både private og betjente DNT-hytter i hele fjellheimen, kan jeg også greie meg uten. Ellers er jo hovedretten som regel både velsmakende og god. Kaffe etterpå (m/evt. tilbehør) er jo heller ikke å forakte.

________________________________

Rune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er egentlig konkurrenten til DNT da?

Er litt interesserti å vite det:=)

Hei Tretopp !

Et godt spørsmål !

Det er vanskelig å tenke seg at de DNT-hyttene som ligger i nasjonalparkene kan få noen andre konkurrenter enn de andre (private) hyttene som allerede ligger der. Vi kan derfor godt si at DNT-hyttene som ligger nasjonalparkene har en enerett til hyttedrift. Noen vil kalle det monopol.

Private hytter som ligger på en DNT-rute har stort sett priser på samme nivå som DNT-hyttene. Sett fra denne synsvinkel finner jeg det litt rart at noen kan si at det er så dyrt på DNT-hyttene.

Ellers mener jeg at det er meget vanskelig, for ikke å si umulig, for oss vanlige vandrere å mene noe om prisene fordi vi ikke har innsikt i de regnskapene som hyttene legger fram. Jeg har i alle fall ikke sett noen.

Trolig er det slik at noen hytter med stor omsetning så å si subsidierer driften av dem som kanskje går med underskudd. Les: Har mindre besøk. Mange vil nok mene at det er denne (solidariske) prispolitikken som er selve grunnlaget hyttetilbudet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brage, nå i sommer la jeg merke til ett par ting:

Bixit sjokoladehavrekjeks koster på den ene selvbetjente hytta inne i Nasjonalparken kroner 25,- per pakke. Ved den betjente hytta som ligger langs europaveien er prisen på samme pakke Bixit kroner 35,-

Det er 10 kroner dyrere, og 10 kroner billigere transportkostnader per pakke, dyr transport er jo selve argumentet DNT bruker for prisene sine- henger du med?

Du nevner også "de andre private hyttene har samme prisnivå som DNT..." - og det er nettopp derfor vi mener det er dyrt, DNT er en ikke-profitt organisasjon med litt statstøtte, allikevel selger de maten og overnattingen til samme pris som de privateide establisementene som sikter etter profitt, overskudd, penger i lomma... Hvorfor det?

Men som ett smart hode kom opp med i en annen DNT debatt, noen melkekuer er ikke feil å ha til alles gevinst i en slik organisasjon, men selv om det er til gangs andre steder så blir ikke tilbudet bra nok, studenter har til dømes ikke råd til mange turene i f.eks Hardangervidda Nasjonalpark uten telt, og uten muligheter for å velge mellom betjent luksus og nøktern selvbetjent pasta carbonara blir situasjonen hyklerisk, ja komisk på sitt beste..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Fjellbukken !

Vi er nå begge to off topic på en tråd som omhandler noe helt annet en DNT-priser. Men, ok:

De Bixit-prisene som du nevner stemmer vel ganske godt med det jeg antyder nemlig at prisene på hytter som har stor omsetning (har stort besøk og god inntjening) subsidierer prisene på selvbetjeningshyttene som stort sett bare har besøk av vandrere og DNT-medlemmer. Du kunne forresten godt ha fortalt hvilke to hytter det her dreier seg om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.