Gå til innhold
jazzguru

Hytte til hytte med 4-åring

Anbefalte innlegg

Trenger forslag til tur nå på seinsommeren. To voksne (godt turvante, men ikke så fjellvante), en 7-åring og en 4-åring. Vi ønsker å gå tur i fjellet, hytte til hytte - selvbetjente (helst) eller betjente DNT-hytter. Pga. korte bein hos den minste (bæremeisen gikk på finn.no for et års tid siden), bør ikke dagsetappene være på mer enn 7-8 km. Gjerne kortere. Vi kan godt gå samme veien fram/tilbake. 2-4 dagers tur er passe. Bor i Vestfold, men kan godt kjøre noen timer før turen starter. Vi har da DVD-spiller i baksetet :evil:

Noen forslag?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Et alternativ er dovrefjell. Her er det i alle fall 2 selvbetjente hytter som ikke er så alt for langt unna hverandre. Var selv hyttevakt på Reinheim i fjor å det kom småbarnsfamilier innom.

Ruta jeg vil anbefale er å kjøre bilen til parkeringsplassen noen kilometer før Snøheim og så kan man gå over til Reinheim (her er det en yppelig mulighet også å ta turen oppom Snøhetta hvis det er ønskelig). Fra Reinheim kan man da gå videre oppover dalen og komme til enda en selvbetjeningshytte (som jeg ikke husker navnet på akkuratt nå, men er i alle fall Ålesund & Omegn som driver den). Derfra kan man gå på andre siden av snøhetta tilbake til bilen.

Vet ikke kilometerene på disse etabene, men første etapen er slakt oppover før du tipper ned til Reinheim. Andre etappen er slak oppover tilinnerst i dalen der du må over en fjellkant.

Gode muligheter for å se moskus også vil jeg tro (så det hver dag i de to ukene jeg var på Reinheim i fjor).

Ellers så er jo Joutunheimen en klassiker, hvor du kan parklere på Fondsbu/Eidsbugarden, gå til Olavsbu, Gjendebu og til Fondsbu igjen.

Dette var jo bare noen av mange, men håper du ble noe klokere :evil:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei !

Å sy sammen et godt og gjennomførbart forslag til en tur på 2-4 dager med en 4-åring på laget er ikke så lett, men her er noen tips:

1. Rondane med start fra Spranget ovenfor Mysuseter på vei inn til Rondvassbu burde være en lett match selv for en 4-åring. Det går kjørevei helt inn, men den er ikke åpen for vanlig bilkjøring. Sykkel kan brukes. Rondvassbu har en selvbetjeningsavdeling, men jeg tviler på om den er tilgjengelig når den betjente hytta er åpen.

Fra Rondvassbu er det T-merket sti til Smukksjøseter som er en privat hytte. Stien går forbi Peer Gynt hytta som står åpen, men jeg tviler sterkt på om det er mulig å overnatte der på rimelig vis. Hytta betraktes vel i dag som en hvilehytte/rastehytte.

Turen tilbake til Spranget må gå om Rondvassbu. Det er ingen sti direkte fra P.G. hytta til Spranget.

2. Venabygdsfjellet med en sti fra Rondanevegen inn til Gråhøgdbu som er en trivelig selvbetjent hytte med vanligvis lite besøk.

To overnattinger der med turer til Muen kan være et alternativ.

Forøvrig finner dere alle nødvendige opplysninger på www.turistforeningen.no.

God tur !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi er i samme planleggingsfase, men våre barn er 6 og 9 og vi satser på dagsetapper opp mot maks 6-7 km.

Vi skal i hovedsak basere oss på telt, men alltid ha rimelig nærhet til hytter. Vi starter ved Fagerheim (langs RV7 forbi Geilo - Haugastøl). Der har du muligheten til å gå nord for RV7 til Krækkja (ca 6 km). Deretter Krækkja - Halne (ca 5 km). Da er du tilbake på RV 7 og har muligheten til å avbryte turen dersom barna er våte, leie. En voksen kan hente bilen på fagerheim (6-7 km å gå langs vei).

Er stemningen høy kan turen gås tilbake, evt kan man ta båten over halnefjorden og en runde der før retur hjem.

Vi skal gå fra Fagerheim og sørover til Heinseter (15 km deles i to etapper), så Heinseter til Skaupa (5-6 km) og båten til Halne. Så Halne - Krækkja og Krækkja - Fagerheim.

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er selv turleder i Turistforeningen og har hatt barn i denne alderen, men jeg tror ikke dere skal beregne å gå lengre etapper mellom hyttene enn det som er oppgitt til 3 - 4 timer på T. sine rutekart. Selvfølgelig litt avhengig av hvor vant de er til å gå i fjellet. Da kan dere bruke hele dagen om nødvendig, ta mange pauser, fiske, spise eller lignende. Små barn holder ganske lenge fysisk, men krver ofte aktiviteter under veis. De ser ofte ingen mening i å bare gå mot et mål de ikke kan se, og hvis de går lei og begynner å sutre så kan kilometrene bli veeeldig lange.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Et alternativ er Norefjell.

Kjøre til Tempelseter. Gå trekanten Tempelseter - Toveseter - Høgevarde - Tempelseter.

Liten kort avstikker er opp på Gråfjell og toppen på Høgevarde. Gangtid 2 - 4 timer pr dag.

Når mine unger var små (5 - 9 år) var det å gå bortover det tyngste. Kjedelig og lite motiverende. Men ble det bratt, elver som måtte krysses, snørenner til å skli ned på, opp på topper. Ja da var livet en lek :D.

Variasjon og litt "skummelt" er stikkordet!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da var turen unnagjort. Tusen takk for alle forslag. Dessverre var nok de fleste etappene (forslagene) litt for lange for vår 4-åring, men det er uansett gode tips. Hun blir jo større :)

Vi valgte oss ut Skrim - det nærmeste fjellområdet fra Vestfold. Vi hadde først en natt på Ivarsbu. Det er en hytte vi har vært på flere ganger før. Den er barnevennlig som bare det - en drøy km å gå på skogsvei i flatt terreng. Hytta ligger helt i vannkanten ved Store Stølevann. Rart at ikke flere benytter seg av den flotte hytta.

Det går fine merkede stier fra Ivarsbu til de andre DNT-hyttene på Skrim, men så var det denne kortbeinte da :wink:. Vi valgte derfor å returnere til bilen, kjøre via Siljan og opp forbi Grorud til Langlidalen parkering. På vei opp dit kjører man forbi vakre Mykle, og vi bestemte oss sporenstreks at vi tar med teltet dit neste gang vi skal på tur. Fra Langlidalen gikk vi til Sørmyrseter - en forholdsvis ny hytte (7-8 år gml) i den sørlige delen av Skrim. Turen opp (det var litt stigning) gikk i myrlendt terreng. Avstanden var ca. 2,5 km. Hytta var nydelig - god plass var det og - spesielt siden vi fikk hytta helt for oss selv. Prikken over i'en var selvsagt gitaren som sto i stua. :)

Fisking, bading, utforsking av terrenget rundt hyttene, maurtuegransking... unga holdt seg i aktivitet. Og vi gleder oss til neste tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres ut som en fin tur! Skrim er fint!

Vi har en toåring og en fireåring. Erfaringen vår er at det er greiest å ha ei hytte som basecamp og gå dagsturer (hvis man ikke bor i telt da). Tønsberg og omegn turistforening har åpnet et nytt kvarter ved Trollsvannstua som er veldig hyggelig! Ikke på fjellet, men fint terreng. De arrangerer for øvrig høstleir der 11. - 13. september. Det ser hyggelig ut!

http://www.tot.no/activity.php?ac_id=20620

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har såvidt kikka inn i den nye hytta på Trollsvann der. Ser veldig trivelig ut. Barnevennlig og fint med bade- og fiskemuligheter også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.