Gå til innhold
ksakk

ørretfiske stavangerområdet

Anbefalte innlegg

Er det noen gode fiskeplasser i stavangerområdet for ørretfiske? tenker enten med klasse 5 flue, eller med lett haspel utstyr. både fiskeplasser med lett atkomst og plasser som krever dagstur inn er av interesse. Ser jo selvfølgelig at gromplassene holdes hemmelige, men noen plasser må jo kunne offentliggjøres.

Kristian

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

er nokre områder rundt Stavanger som er verdt å prøve seg. I stavanger er det STokkavatnet og Hålandsvatnet, søk på desse på google.no og du får det du treng av tips. Ellers er det Frøylandsvatnet ved Hommersåk, delvis fritt fiske. Sandnes kommune har laga eit lite hefte om fiske i kommunen, søk på sidene deira, meget nyttig lite hfte.

Kan ellers nevna tengesdalsvatnet og Skjelbreidvatnet, tatt fin fiske i sistnevnte, mykje fiskarar men og ein del fisk. Fisk vatna rundt Dalsnuten, mest smått.

Lengre turar: eit hav av vatn i Frafjordheiane, Hunnedalsområdet, Bjerkreimsheiane og lenger inn til Sirdalen. Med unntak av sistnevnte er det under 1 t køyring.

Frafjord: nordsida, fisk i dei fleste vatna her men varierande kvalitet. Fin fisk i Holmavatnet. Fiskekort fåes kjøpt nede ved vegen, trur det er lov å fiske i dei fleste her. Månadalen, fisk i dei to vatna, størst i det øverste. mykej småfisk lenger nede.

Hunnedalen: Mange vatn på nordsida av vegen, nesten alle er fisketomme. Fisk i Djupavatnet og Hunnevatnet. Lenger inne er det fisk i valevatnet. Fisk i bekken opp til blåfjellenden, ikkje noko i vatnat rundt her. Ellers fisk i rundavatnet ved Langavatnhytta, nydeleg elv og dal nedover til inntaket (dvs plutseleg forsvinn leva inn i eit hol i fjellet..), og i magasina rund vegen over til Lysebotn. Sørsida, P ved Øvstabø, gå sti sørover, den som leter finner :wink:. Ein del tomme vatn mot NA (antatt alle, har ikkje prøvd alle...). Fin fisk i Maudal, Myravatn og dalføre innover. Tips: søk på Maudal i www

Bjerkreim: bra med bekkerøye i dei fleste vatn, td området rundt Jensavatn, ein del småfisk. NB høgareliggande vatn verkar fisketomme.

Javel, her har du litt å gå på, anbefaler også ei helg i Hjelmelandsfjella og omegn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.