Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjelp til valg av turbukse og jakke


yopa

Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter en god turbukse og jakke til turer i skogen og på fjellet. Går ikke på de mest ekstreme turene eller i det mest ekstreme været. Blir gjerne noen skiturer i løpet av vinteren, kanskje et par av de på fjellet. På sommeren blir det gjerne en - to fjellturer på noen få dager. Ellers blir det mange dagsturer i marka her vi bor. Vil gjerne ha noe som fungerer både sommer og vinter, og som er vann- og vindtett. Vil gjerne ha en jakke som ser litt ok ut, sånn at jeg også kan bruke den f.eks. til og fra jobb når været er litt ruskete.

Har sett litt på Bergans sine. Noen som kjenner til disse (eller tilsvarende herremodell):

Siljan jakke: http://www.intersport.no/Misc/Product/?productid=268474(BC_2)

Litlos jakke: http://www.sportsdeal.no/produkter/1133131654/1129833268/1130071195/1239105433

Sirdal jakke: http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=40202&prodid=12397&tduid=30840dba9afd13639640b4faf46c497c

Rask bukse: http://www.sportsdeal.no/produkter/1133131654/bukser/1149446147/1190307218

Bitihorn bukse: http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=0&prodid=13013

Breheimen bukse: http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=40204&prodid=3220&tduid=30840dba9afd13639640b4faf46c497c

Tar gjerne i mot tips til gode jakker og bukser i andre merker også. Ønsker ikke å bruke mer enn maks 5000 kr på jakke og bukse til sammen, men burde vel gå an å finne bra klær til den prisen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ift jakke sjekk www.sportsdeal.no på 50/70% goretex under bekledning. Mountain hardwear er knall bra. Normal i størrelse.

Har selv bergans anatomic, nå heter den rask. Knall bra bukse. Kan ventilere hele veien ned på foten, samt vann og vinntett. Kan bli varm på sommeren, har derfor gått til anskaffelse av en Mamut scholler bukse. Ikke fått testet denne skikkelig enda, men går veldig god for rask. Med ull under vil den passe fint til vinter også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovt sett så har alle Bergansproduktene m/Dermizax "lik" konstruksjon. Dvs. membran er den samme, og for en stor del av jakkene og buksene så er også stoffet som membran er laminert til det samme.

Her blir det altså detaljer, som fasong, farger, lommeplasseringer osv. som avgjør valget.

I forhold til Gore-Tex så er det en del som hevder at Dermizax puster litt dårligere, men er mer vanntett, og har noe mer stretch.

Bukser:

Kan anbefale Breheimen, da jeg selv har hatt Skogshorn (samme i grønt) i flere år. Om man ønsker glidelås i bena (ser ikke helt behovet) så er Rask et alternativ. Modell Mogen er også et alternativ.

En fordel med Bergans bukser kontra en del i GoreTex, er at de er lette og "myke" i forhold til en del andre, og har bra fasongsydde kneparti.

Jakker:

Anbefaler at du, uansett merke og modell, velger en jakke med "ordentlig" hette - ikke slik som rulles inn i kraven, men kan godt være avtakbar. Fortrinnsvis bør hetta være så romslig at du får tjukk lue under, og at den har mulighet for å justeres/strammes inn m/strikk i nakken/bakhodet. Det er heller ingen ulempe at hetta har innlagt kobbertråd (avstiving) i hetteskyggen.

Til fjellbruk bør også jakka, etter min mening, ha stormklaff. Glidelås kan ryke, og uten stormklaff kan det bli utrivelig i "snøstorm" eller kraftig vind og regn, hvis det er en bit å gå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Breheimen sommer og vinter på fjell og i skog. Jeg er veldig fornøyd.

Jakker er det veldig mye å velge mellom. Jeg har to som jeg bytter på etter behov; en packligt (norrøna nansen) som er liten og lett, og en tykkere fra addidas med avtagbart fleece-for som gjør den brukbar til hverdag, sommer og vinter, skog og fjell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter skogshorn (breheimen), men bruker den ikke om sommeren. Blir altfor varm pga nettingforet, samt lite mulighet for lufting. Men til tidlig vår, høst og vinter er den utmerket. Bare å justere med ull under etter temp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.