Gå til innhold
  • Bli medlem

Bamse i Nordland


Anbefalte innlegg

Annonse
Hører uoffisielle rykter om at en moderator fra Nordland har vært på tur,
Hvem da?

Les:

http://www.an.no/nyheter/article4447013.ece

Jeg er litt spent på hvilket etterspill denne saken får. Tror signalpennen må letes opp jeg - jeg ferdes selv mye i bjørn-terreng...

Les kommentarene under artikkelen. "Agurknyhet for å unngå at folk oppdager de store mengdene med molter som står å modnes"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står i alle medier at "fire bjørner omringet dem", men ut ifra det som har skjedd, at det er en binne med unger, skulle man vel tro at binna først og fremst skal beskytte ungene sine, slik at den ville holdt ungene i bakgrunn? Derfor skurrer det litt når står at de ble omringet.

Ser ikke helt for meg at en binne med unger, som skal beskytte ungene sine, får ungene til å omringe det hun beskytter de mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, morsomt sitat fra artikkelen;

Heggmo kan imidlertid opplyse om at det ikke er observert bjørn i dette området tidligere, men at Statens Naturoppsyn har kjennskap til at en jervyngling som oppholder seg i området.

– Er det lett å forveksle bjørn og jerv?

– Det vil jeg ikke uttale meg om, sier rovviltkoordinatoren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EN underlig historie, typisk også at media hauser dette opp. Omringet av fire bjørner, reddet ut med helikopter. Minner meg om en historie fra Sarek, da jeg var på vei ut fortalte båtføreren meg om to veninner som hadde støtt på bjørn. De var vettskremte og hadde syngi og ropt hele veien ut av parken, de hadde vistnok avbrutt turen og bestemt seg for å komme seg vekk fra område. De sang vistnok enda når han hentet de ut....

Jeg kan nok forestille meg det som problematisk om en bjørneunge finner teltplassen og turgåeren spennende. Men mor vil nok oftest forsøke å lokke ungen med seg vekk fra området. Jeg har selv opplevd svartbjørn i Alaska med to unger, de beitet bare noen meter unna oss. Etter en 20 minutters tid tuslet mor avgårde, ungene tuslet rolig etter. Vi får nok litt fler opplysninger om hva som har skjedd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Møte med bjørn kan oppleves mye verre og vemmelig enn det egentlig er. Her kan fantasien ha gått løpsk.

eller, kanskje de var lei av å gå, og ville hjem? 8)

Nå befant de seg vel under en times gange fra parkeringsplassen, så de hadde neppe overanstrengt seg... I det hele en noe merkelig historie, dette... 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fulgt med på TV, men en av kommentarene i kommentarfeltet på ABC-nyheter viser til at ingen bjørner ble observert på de innsendte opptakene. Synes hele saken er merkelig jeg.

Har ikke bakgrunn for å uttale meg, men en skulle jo tru at en bjørn ikke oppsøkte mennesker i timesvis uten å foreta seg noe mer drastisk, og normalt tilgir ikke bjørner steinkasting.

Man skal vel klare seg med sunn fornuft i bjørneland, og det er mennesket som må inrette seg etter forholda. Jeg regner med at det er som Monsen sier, at 99 av 100 bjørner er ufarlige, men man vet aldri når man møter på nr 100. Synes det er ganske dumt å bagatellisere bjørnefaren, for selvsagt kan bjørn være farlig! Leste et sted om at 19 av 26 bjørneulykker de siste åra har rammet jegere/folk med løshunder. Husker ikke tallet eksakt, men det var sånn ca det jeg oppgir. Da har vi jo et forholdsvis stort antall som rammer folk som ikke er jegere også.

Det koker ned til at man ikke kan grave seg ned av den grunn. Alt i livet kan være farlig. Som regel går det bra likevel. Når man ikke slutter å bestige stortopper sjøl om det innebærer en potensiell fare så er det ingen grunn til å la være å gå på tur i bjørnetrakter heller. Når det kommer til stykket kan alle områder være bjørnetrakter om vi tenker på streifdyr.

Jeg har iallfall planer om å gå hjemmefra til Vassfaret i løpet av ferien, og det både streifer og overvintrer bjørn der nå for tida, men kan jo ikke la det stoppe/skremme meg. Egentlig kan det berike turen med ekstra mystikk. 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg spør dumt her, men hvorfor flyttet ikke paret seg bare?

Dersom de var farlig nærme ei binne med unger burde jo telterne flytte seg, og ikke vente til bjørnene forsvinner...

Helt enig i at dette er en merkelig sak. Godt mulig de så bjørnene og fikk panikk, ringte etter hjelp uten å tenke så langt som at de kunne flytte seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg spør dumt her, men hvorfor flyttet ikke paret seg bare?

Dersom de var farlig nærme ei binne med unger burde jo telterne flytte seg, og ikke vente til bjørnene forsvinner...

Helt enig i at dette er en merkelig sak. Godt mulig de så bjørnene og fikk panikk, ringte etter hjelp uten å tenke så langt som at de kunne flytte seg

fordi de satt på en fjellside med et 15m stup på den ene siden, og en fjellvegg på den andre siden, de hadde visstnok bare en utvei, og det var der binna satt.. 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at ordføreren i Beiern krever granskning av saken http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=567737

Man får håpe de som er bevandret her inne på forumet heller vil nyte synet av et flott og fasinerende dyr som brunbjørnen er, dersom de skulle være så heldige å treffe på den. Fremfor å brenne sokker og annet utstyr, det er ingen grunn til å oppføre som om man har møtt mannen med ljåen bare forde man treffer på en brunbjørn, eller elg for den saks skyld. De som har lest litt Lars Monsen har vel lest historien der han og kompisen var på tur i Nordmarka. Unge og uerfarne kom de over et villdyr i svarte natten, dypt inne i Nordmarka. Heldigvis hadde de med seg flere kneipbrød som de heiv ut i nattemørket. Trolig var det kneipbrødet som berget dem.

Det er lov å ha litt fantasi når man er ung, men....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.