Gå til innhold
  • Bli medlem

Optimus og Petromax Anbefalinger/Erfaringer


Ivan77

Anbefalte innlegg

Jeg har M1B, messingmodell. Noe av det mest eksklusive jeg har av primusutstyr i aktivt, ukentlig bruk. Bruker den svært mye fordi den lukter minimalt innendørs og har et støynivå til å leve med - alt sammenliknet med Petromaxer...

Varmeutviklingen er så stor at den kan erstatte primus i telt. At den har mindre lysutbytte enn Petromax er ofte en fordel da Petromaxen kan gi meg totalt havarert nattsyn i lange tider...nesten sveiseblink om jeg ser rett mot glødenettet...

Prisen er stram, men til mitt bruk har den vist seg å være minst dobbelt så bra som Petromax. Vapaluxen gav meg i sin tid noe av den samme opplevelsen som Phoebus 625 gav mht primuser. Begge er totalt ukjente ting der bare de mest ihuga entusiastene vet hva slags juveler de er.

Jeg vil tro grønn militærutgave av Vapalux, M320, gir nøyaktig samme opplevelse som messingen, M1B.

Veldig interessant å høre om dine erfaringer her TrondA, og jeg har samme opplevelsen som deg ang. Phoebus 625. Vapaluxen er tydeligvis verdt prisen, så da kommer jeg nok til å skaffe meg en på et tidspunkt. Bra saker koster, sånn er det jo bare. Skal sjekke bruktmarkedet før jeg blar opp to lapper, men det har etterhvert blitt syke priser på sånt på Ebay og tilsvarende. Har sett det simpleste av rask gå for vanvittige summer bare fordi det er sjeldent, eller noen har bestemt seg... :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 57
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Heisann, fikk Petromaxen og Optimus 111 fra Finn Hjelmerud for noen dager siden, var meget god stand på begge og er hentet fra det danske sivilforsvaret.

Har prøvefyrt dem begge med Blåtind Tennveske med petroliumsdestilat, naftabasert tennveske må vist ikke brukes på verken primus eller lamper som går på parafin.

Sitert_Synnøve Midtun

Ups! :lol: Jeg fikk tak i 2 stk 111 i forrige, handlet så inn tennveske, og har fyrt opp en liter på disse 2, sjekket flaska etter dette innlegget at jeg så innlegget ovenfor, der sto det nafta basert.

Er det noe i dette at primusene går tette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hallo. Ettersom denne tråden tar for seg trykklamper og litt om drivstoff poster jeg dette her.

Har handlet inn noen Optimus og Petromax trykklamper i vinter, og har brukt vanlig grønn fyringsparafin med godt resultat på disse. Jeg har også prøvd tennvæske på et par lamper og synes det lukter betraktelig mindre når man fyrer med dette. Tenkte å handle inn noen liter av stoffet for å bruke innendørs på hytta, men leste på «Primuskongens» hjemmesider at man måtte bruke petroleumsbasert og ikke naftabasert tennvæske på trykklamper og primuser. Naftabasert tennvæske skal ifølge primuskongen gi for høy varme, og dette vil ødelegge dyser og flammespreder på lampen. Mitt problem nå er at det eneste jeg finner rundt omkring på butikker er naftabasert tennvæske. Er det noen som vet hvor jeg får tak i petroleumsbasert tennvæske?

Mvh Reginol

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset. Jeg får prøve å få tak i noen kanner med dette da. Utrolig mye drivstoff som går med når man først har fått lampefeber/primusdilla :wink: Tror jeg har fyrt opp minst 20 liter nå etter nyttår, men da bare billig grønn fyringsparafin.

post-9147-133474745973_thumb.jpg

post-9147-133474745978_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.