Gå til innhold
HSE

Nok en tråd, -Norge på Langs

Anbefalte innlegg

Heisann!

Ettersom det sitter mye kunnskap og erfaring i dette forumet benytter jeg sjansen til å spørre om gode tips!

I morgen starter jeg fra Lindesnes og første del av min Norge på langs. Jeg har delt opp i en sommer, -og en vinterdel, og planen er å komme seg til foten av Børgefjell i løpet av et par måneder i første omgang. Vinterdelen blir tatt i vinter, og fortsetter der jeg slapp.

Det er flere områder jeg ikke har mye kjenskap til, -og utfordrer dere derfor til å komme med gode råd og tips angående ruta. Hva bør jeg innom, hvilke krattskoger bør jeg styre unna? Noen "severdigheter" jeg ikke kan gå glipp av? Koselige hytter jeg MÅ innom?

I motsetning til de fleste NPL`erne går jeg en litt mer vestlig rute fra Tyinkrysset og opp mot Nord Trøndelag. Ruten kan dere se på min hjemmeside www.svipptur.net.

Kom med innspill!

www.svipptur.net

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser du går innom Aursjøhytta og Grøvudalen. Kan på det sterkeste anbefale en litt mer sørlig rute mellom. Da er muligheten for å få et glimt av moskusen litt større (Oppholder seg sansynligvis enda lengre mot reinheim), samtidig som du går ned Grøvudalen - en herlig tur fra høyfjell til frodig dal.

Ellers så får du holde utkikk etter en uflidd vandrer i sørlig retning når du nærmer deg trøndelag. Startet på nordkapp i fjor, og fortsetteer sørover i sommer om ikke noe plutselig og uventet kommer i veien. Herligt å være på langtur.

God tur! :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei !

Hensett til at du allerede har besluttet å gå Norge på langs, så må du nødvendigvis allerede ha foretatt noe planlegging og spørsmålet blir :

Hvor grundig og detaljert er den planleggingen som du allerede har gjort ?

Hvis du ikke har vært inne på www.turistforeningen.no så må du straks gå inn der og sjekke rutemulighetene langs T-merkede stier.

God tur !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brage; Jo, har planlagt grundig, og har benyttet meg av tips fra andre som har tatt turen og DNT sine stinett og hytter.

Svartkjel; Har vurdert å gå mye lengre øst over Dovre, men falt på den vestlige ruta for å få med Grøvudalen og områdene rundt. Men uansett planlegging, så blir ruta til underveis.

Har nå kommet meg over Ryfylkeheiene og Hardangervidda og har nå et par hviledager på Geilo. Har hatt en fantastisk tur hittil og sett mye landskap som for meg har vært ukjent. I ettertid ser jeg at vi skulle tatt en mer østlig rute fra Ljosland og gått Austheiene isteden. Dette pga mye snø i fjellet enda. Men strålende vær og fin natur...hva mer kan man ønske?

www.svipptur.net

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.