Gå til innhold
  • Bli medlem

Snø eller barmark i Rondane og/eller Femundsmarka i midten av juni?


miafk

Anbefalte innlegg

Noen som tør spå om det er snø eller barmark i Rondane og/eller Femundsmarka i midten av juni?

Har planer om en lett femdagers tur med kjæresten, og vil helst unngå snøen. Planen er å ta med fiskestanga, gå korte dagsmarsjer og kanskje legge inn en topptur eller to. Startpunkt må være tilgjengelig med kollektivtrafikk. Gode forslag mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei

Jeg gikk gjennom Rondane 03.06-04.06 i fjor.

Det var enkelte snøfonner her og der som måtte forseres på østsiden av Rondane (Langglupdalen). Heldekkende snødekke på flata fikk jeg på 1400 høydemetre.

Vesentlig mer snø på vestsiden av Rondane (området høvringen). Sikkert grunnet vestlandsklima. Snøgrensa lå kanskje 200m lavere.

I år er det dessuten mindre snø i Rondane enn i fjor (www.senorge.no)

Var på Dovre 01.mai og der var det snøfritt så og si under 1100m på flata.

Så jeg tror du trygt kan gå tørrskodd over Rondane i midten av juni og sikker tidligere. Bare å oppdatere tråden når tiden nærmer seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røros er tilgjengelig med tog/buss, fra jernbanestasjonen går det buss til Synnervika , og rutebåten Femund II begynner å gå 14. juni. Så er det bare å velge hvor man vil hoppe av båten. Røa og Revlingen er gode alternativer, derfra når man både åpne koier og DNT-hytter hvis ikke telting var planen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kommer til å telte, men med hytte og tørking som plan b dersom det blir øsende regn. Fiskestanga skal med, og vi satser på tusletempo og kos framfor lange dagsmarsjer og heftig stigning.

Dersom valget faller på Rondane blir det en light-variant av trekanten med en tur opp på Rondslottet. Buss til Spranget som start og stopp.

Ser det uggent ut i Rondane blir det Femundsmarka, sansynligvis med Elgå som start og stopp da vi kommer sørfra. Rute for dette alternativet er foreløpig helt åpent, men kanoleie hadde kanskje vært noe? En greit tilgjengelig topp står også på ønskelisten.

Forøvrig er tidsplanen som følger: Vi gifter oss 13. juni, flytter Trondheim-Oslo 15. og stryker til fjells 16. På plass på jobb mandag 22. :idea:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det funker nok fint å gå in Rondane generelt i juni,men toppturer kan vel bli litt drøyt da tror jeg, + 2000 meter i juni betyr nok mye snø! :lol:

Femund II starter vel å gå 14 juni så det passer vel ganske bra med planene deres! Fint å gå av ved Røa og tusle østover langs nedre og øvre roasten inn mot Grøtadalen,lettgått og fint terreng der inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.