Gå til innhold
  • Bli medlem

Sandaler eller joggesko?


Nikke

Anbefalte innlegg

Annonse

Mine joggesko er fulle av hull, så luftige er de vertfall. Tørkingen er det nok en annen sak med. Pleier å legge varme steiner oppi (funker bedre på turskoene pga færre hull)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Kommer an på turen. På kanoturer tar jeg med sandaler og neoprensokker. Bruker sandaler og evt. ullsokker i leir.

På turer uten kano tar jeg med enten joggesko eller sandaler etter forventet vær og temperatur. På sommeren blir stort sett alltid sandalene valgt. Bruker mest å ta med joggesko med GoreTex vår og høst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sko som er egnet til å vade i: tørker fort, beskytter tærne og sitter på foten. Gummitresko har fungert godt, men er litt slitsomme å gå med over tid. Har best erfaring med et par Keen sandaler med gummiovertrekk foran tærne og nylon/neopren reimer. Sitter som støpt på foten og har god friksjon. Greit når en spretter fra stein til stein med fiskestangen på kveldstid :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sumarstid: Barføtt. Fordelen er lita ekstra vekt og luftig.

Vinterstid: forsvarets fotposar med 3 filtsåler i kvar pose. Fordelen er snøtette og varme leirsko utan at ein treng ha på seg dei våte og kalde skiskoa att når ein må ein snartur ut om kvelden. Det fester seg heller ikkje så mykje snø til fotposane, så det er enkelt å unngå å dra mykje snø inn i teltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har funnet ut at joggesko er mest praktisk, siden det blir mye vandring med fiskestang etter at man f.eks funnet camp for noen dager. Da nåes omkringliggende vann best med joggesko. Sandaler testet jeg, men det ble noen smertefulle møter med stein med påfølgende vonde tær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uansett hva slags tur jeg skal på så har jeg med meg en av mine Nike Free (eller tilsv) i sekken, i bilen eller i duffelen.. Kan ikke unnvære de. Kjempedigg å ta på seg etter en lang marsk i fjellstøvler eller med skisko på... Og så veier de nesten ingen ting. Komemr i mange ulike utførelser med ulike typer overlær alt fra mesh til "moiree". Kan også brukes på marsj i terreng som er lett å gå i/tørt eller som anmarsj sko. Sitter om en strømpe på foten men alle modellen e jeg har er luftige og blir ikke klamme på sommeren. har brukt dem til toppturer, turer i skjærgården, og alt man kan tenke seg:)

http://www.loplabbet.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=465&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=31

http://store.nike.com/index.jsp?country=SE&lang_locale=en_GB&ref=http%3A//store.nike.com/index.jsp%3F%26ref%3Dhttp%253A//store.nike.com/&&ref=http%3A//store.nike.com/#l=shop,pwp,c-300/hf-788+4294967250+791

post-6056-133474622163_thumb.png

post-6056-133474622169_thumb.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barfot? Hva med myggen da?

Jeg tar med sandaler fordi de kan brukes ved vading. Når jeg er på fisketur og har vadebukse med meg, blir det ikke noen leirsko.

Jeg gjør som deg. Lette sandaler som kan brukes med vadere. Det kommer mye grus i sandalene som gnager på neoprenen. Derfor har jeg et par ekstra neoprenesokker utenpå for ikke å ødelegge dem.

Crocs er forresten farlige å vade (krysse bekker) med..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lompa: På hvilken måte er crocs farlige å vade med?

Fordi de sitter dårlig på foten og sålene er glatte. Det er selvfølgelig ufarlig å vasse over en liten bekk som når til anklene, men jeg ville aldri prøvd meg på vanskelige kryssinger med strøm hvor man må hoppe fra stein til stein. Sålene må gi skikkelig feste, og man må ikke gli inni skoene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.