Gå til innhold
macbook24

Ødeste/villeste steder i Nordmarka

Anbefalte innlegg

Hei

Har tenkt meg en tur i Nordmarka, men vil dra til et av de vileste/ødeste stedene. Er det noen som vet om noen. Har tenkt litt på åsen vest for Katnosa med Branntjern etc. Er det noe å satse på?

Takk :oops:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

I den grad man kan kalle nordmarka øde, er områdene du antyder trolig det nærmeste man kommer ødemark. I visse tider av sesongen vil det kunne være relativt folksomt, selv i disse områdene.

Legger man turen i slutten av mai og utover i juni, vil trykket trolig være størst da. Jeg la selv turen til branntjernshøgda i tidlig juni for noen år siden, og ble svært overrasket over hvor mye folk det var. Dette var nok litt tilfeldig, og jeg har hatt flere turer i nordlige nordmarka hvor jeg også har blitt overrasket, men over hvor lite folk det var.

Uansett ville jeg pakket sekken og loffet rundt og gjort egne erfaringer. Er det i overkant mye folk et sted, er det bare å rusle litt til. Husk at det også går an å komme seg inn i "dine" områder fra Jevnaker (kjøre inn til Tverrsjøen). Herfra kan du gå inn til Spålen/Katnosa.

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Regner med at du mener øst for Katnosa (Branntjern) og ikke vest.

Områdene rundt Katnosa er uansett temmelig øde om sommeren. Branntjernshøgda er et ganske flatt høydedrag med mye tett skog. Litt lenger sør ligger imidlertid Revshammeren og Kjerkeberget som er fine hauger med god utsikt. Turen fra den ene til den andre er en av de bedre i Nordmarka.

Men aller finest og kanskje ød-est er det sør for Katnosa rundt Sandbekkmana. Her er det sjelden folk og ganske mye artig terreng. Oppe på selve Sandbekkmana er det et lite tjern på rundt 600 meters høyde. Har tenkt på det som en bra teltplass.

Det skal være fisk i mange av vannene rundt Sandbekkmana, men jeg vet ikke nøyaktig hvilke siden jeg ikke fisker noe særlig.

Topper som Ormtjernshøgda og Rolighaugen tror jeg det kan gå uker og måneder mellom hver gang det er noen på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.