Gå til innhold
  • Bli medlem

Avstanden: Oslo - Jotunheimen


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Tom, hyttefeltet går mye lengre oppover nå. Det tar mye lengre tid å kjøre gjennom Beitostølen fordi Beitostølen nå går helt opp til Garli. Det gjorde det ikke før. Før var det slutt litt etter det enorme hyttefeltet ved siden av slalåmloipene. Men nå har de jo solgt hele fjellbjørkebeltet til hyttebyggerne, slik at de siste hyttene allerede ligger på snaufjellet. Det gjør vondt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 61
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Dette er jeg klar over, Julia, men det er ikke det vi snakker om nå. Nå snakker vi om strekningen fra Geitekiosken og opp til Båtskaret. Såvidt meg bekjent er det ikke bygget noe på den strekningen, men du hevder at det er blitt en del av Beitostølen. Jeg krever en forklaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Deiset tilfeldig innom dette forum, og temepraturen var høy, gitt! Men temaet er sannelig aktuelt, og fortjener virkelig det engasjementet som er vist.

Jeg må si jeg synes det er patetisk at noen prøver å forsvare den voldtektspregete utbygginga av Beitostølen. De siste årene har jeg blitt utrolig trist av å passere dette stedet, det ser rett og slett ikke ut lenger. Denne utbygginga likner ikke noe annet jeg har sett i Norge. Dette har tre årsaker: 1) De grov opp ei hel li på én gang. 2) Tettheten av altfor store hytter uten stilmessig helhet. 3) Nærheten til snaufjellt og nasjonalparken. Det har vært liknende utbygginger andre steder, ett av mange eksempler er Hafjell der de har snauet ned hele skauen og smelt opp perverse palasser, men her er det ikke nærhet til urørt natur. Det spesielle med Beitostølen er at utbygginga tygger i seg veldig mye av randsonen til det urørte. Hvis vi ser på Oslomarka som et illustrerende eksempel, så ser vi at randsonene har en veldig viktig funksjon. De har ikke så stor verdi i seg selv, men de gir merverdi til det urørte som ligger bak. Hvis randsonen utbygges eller ødelegges, vil det som før var urørt, nå bli randsone. Nettopp derfor er det Julia m.fl. føler at Beito nå varer til Bitihorn. En villmark må ha en randsone, ellers blir en del av villmarka en ny randsone. Og en randsone er forringet villmark.

På 70-tallet var det en vernevind over Norge, men den blåste ut. Riktignok har det blitt vernet store områder de siste åra, og det er veldig bra. Men holdningen blant flertallet av folket er tydeligvis at det er helt greit å herje med fjellet. Stadig kommer det planer om gondoler og veier og hytter og skitrekk og andre inngrep. Utkantkommunene ønsker inntekter, og de utnytter de ressursene de har. Jeg tror de slår seg selv på munnen. Den største ressursen de har, er nemlig naturen. Og ved å bygge den ut, ødelegger de den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er helt enig med "gjesten Loffe"! Det ser ikke lenger ut på Beitostølen. Jeg kjørte gjennom hyttebyen senest igår, og ble mildt sagt ganske sjokkert.

Jeg hadde da vært på topptur i Jotunheimen ..... (det ble 3 stk. faktisk), i kjempevær! :)

Hyttepalassene ligger "tett som hagl", og grushaugene likeså. Det kryr av sideveier og gangveier. Dessuten er det jo blitt et rikelig utvalg av diverse butikker! Her finnes møbelbutikk, skobutikk, sportsbutikker, konditori etc. etc. .....

Båtskaret ligger fortsatt et stykke unna, men det tar sikkert ikke mange år før bebyggelsen har strukket seg helt dit.

Rune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, har de konditori også? Forferdelig!

Når det gjelder utbygging videre til Båtskaret, tror jeg ikke det er så aktuelt. Det blir straks veldig værhardt over tregrensen. Veien er vinterstengt derfra også. Tror ikke det er så attraktivt å bygge der. Dessuten er det for bratt de fleste stedene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at Beitostølen ikke er verdens peneste sted. Mange digre palasser som ligger som monumenter oppe i bakken der. Men så lenge det bygges i konsentrerte områder ser jeg ikke det store problemet. Ille for dem som må gjennom der hver gang de skal til fjells, for ikke å snakke om dem som bor der, men lokalbefolkningen legger jo opp til det selv. Mye penger å hente fra skiboms og salg av hytter/hyttetomter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror heller ikke det er særlig aktuelt å bygge ut opp til Båtskaret Tom, men det er fremdeles utbyggingsmuligheter fra "pressområdet" og videre mot Båtskaret.

Det var igrunnen mest et "spissformulert" utsagn enn realitet, men man vet aldri .....

For endel år siden, gikk faktisk bussen helt opp til Båtskaret (om vinteren), for de som skulle videre innover mot Valdresflya og Jotunheimen på ski.

Rune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.