Gå til innhold
  • Bli medlem

Snøforhold sunnmøre


Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg dro fra hytta på Stranda i dag og tenkte at vi ligger minst 14dg foran fjoråret med snøgrensa. I fjor kunne en gå på ski til Kvitegga (Snødalen) fra bilen fram til helga før vi var der den 10.mai. På den uka hadde mye av snøen i skogen forsvunnet, så vi bar skiene ca 20 min omtrent til skoggrensa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feil side av fjorden, men både på Vaksvikfjellet og ved oppstigningen til Randers må du opp i ca 400 moh før du finner snø.

Har du vore på Randers en av siste dagane, tenkte å ta turen i morgon, korleis er forholda bortsettfrå snøgrensa mtp snømengde og evt rasfare (mulig må gå aleine....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du vore på Randers en av siste dagane, tenkte å ta turen i morgon, korleis er forholda bortsettfrå snøgrensa mtp snømengde og evt rasfare (mulig må gå aleine....)

Var der på fredag og da var føret helt konge. Jeg er ingen skredekspert, men har ikke fått forståelse av at det er noe særlig skredfare å snakke om i distriktet nå. Om noen vet bedre håper jeg dere arresterer meg kjapt.

Tror ikke Randers er det værste stedet å gå alene på i morgen, du kommer helt sikkert ikke til å bli ensom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte å gå Kvitegga (Hellesylt) neste uke. Noen som har status på snøgrense ved parkering og forholdene oppover Snødalen?

Noen bilder derfra her: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16057&highlight=

Er bra med snø over 450 moh, men du må kanskje bære skiene litt oppover skogen nå. Var på grensen til det på lørdag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble gått på ski fra Standalhytta på mandag, men elva i Kvanndalen var allerede åpen for minst ei uke siden. Hvis det ikke kommer snøfall så blir det skibæring opp i Kvanndalskjeften der du må gå opp til høyre for elva. Lenger opp er det no problemo med skiføret. Har vært noen ganger på Kolåstinden i perioden mars-mai og ALDRI sett noen som har brukt stegjern opp der. Selv om det aboslutt hadde vært på sin plass et par av gangene. Virker som alle tror de er immune mot utglidning...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kolåstinden er grei den, men ikkje noko meir en det etter mitt syn :lol: Mulig eg har vorte imun mot nokre av dei Sunnmørske tindane?Det foresette i hvertfall at ein renn attende brefallet, eller så er jo mest heile ruta ein diagonal(skråkøyring) frå aust til vest.

Har vorte nokre turar i påska rundt om kring på Sunnmøre, det er utruleg kor snøgrensa har trekt seg opp berre denne korte perioda. Likevel som 500fjell sa, så er det ein god del snø igjen i høgda, og per dags dato ganske stabile forhold. Veit dei som var på blant anna Vassdalstind(det sei litt) uten problem førre søndag. Så ta turen til Sunnmøre, her er enno snø igjen, men di lenger ein ventar di lenger må ein bere skina for i år kan det verke som vi ligg eit par veker før med snøsmelting :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, ein kan no vitje naboen til Kolåstinden då, Nordre Sætretind 1365 moh. Kan vere krevande ved vanskelege forhold opp Insterenna, men har også tilkomst opp Fladalen. Alle av forslaga eg kjem med er tenkt skred-trygge dagar. Turen kan fort bli vanskelegare ved andre forhol enn då eg sjølv var der.

Mine favorittar, då med tanke på nettopp utsikt, variasjon, anmarsj og særleg nedkøyring:

-Urkedalstinden 1534 moh, Urke

-Sandegga 1389 moh, Skjåstad

-Randers Topp 1419 moh, Årsneset

-Tårnet 1338 moh, Trandal

-Dalegubben 1344 moh, Sæbø

Vi har i tillegg Skårasalen 1542 moh, med vakker nedkøyring til Skår ved Hjørundfjorden. Stadig fleire tek denne turen så det er ikkje uvanleg å møte 50-60-70 stk. på toppen ein fin dag. Kjekt for dei som likar å gå på kjøpesenter å vandre i folkemengdene ;)

Det same gjeld Grøtdalstindane 1331 moh, Bondalen, som også har fått bra besøk siste åra.

Ellers er Saudehornet 1303 moh, i Ørsta sentrum vorte ein klassikar for mange.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.