Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

962 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      512
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

Annonse
  • 2 uker senere...

Det teltet jeg bruker mest er Hilleberg Soulo for soloturer. Alle tiders helårstelt. På Tur med frue eller sønn blir det gjerne Helsport Ringstind Light 2 som ligger i sekken. Ellers så bruker jeg gjerne et Helsport Gimle 4 når vi er fler på tur og Fjellheimen Xtreme 3 på vinterturer med familie/venner. Har et par lavvoer (kjøpt på Netthandelen) som også blir brukt først og fremst i lavlandet. Og så ha jeg et par tunneltelt av ymse kvalitet, skaffet i tidlig karriere. Samt en Helsport gapahuk......bør vel snart begynne å selge unna litt :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det teltet jeg bruker mest er Hillesport Soulo for soloturer. Alle tiders helårstelt. På Tur med frue eller sønn blir det gjerne Helsport Ringstind Light 2 som ligger i sekken. Ellers så bruker jeg gjerne et Helsport Gimle 4 når vi er fler på tur og Fjellheimen Xtreme 3 på vinterturer med familie/venner. Har et par lavvoer (kjøpt på Netthandelen) som også blir brukt først og fremst i lavlandet. Og så ha jeg et par tunneltelt av rymse kvalitet, skaffet i tidlig karriere. Samt en Helsport gapahuk......bør vel snart begynne å selge unna litt :-/

Bra smak på telt, sett bort fra Gimle4, så har jeg de samme telta som du.

Også veldig fornøyd med Soulo. Rasta på en topp med 6 ms vind, satt opp teltet, men da det var kun berg, så fikk jeg ikke ned en eneste plugg, men teltet sto fint (selvsagt med 100kg mann inni....)

Synd å si det, men svenskenes løsninger på teltfronten, er mye bedre enn helsport sine.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ett Bergans Superlight 2 her, men blir lite brukt egentlig. Kommer nok i tjeneste til sommeren da jeg tenker en ukestur til Hardangervidda. Ellers når jeg er på tur i skog/mark med trær og slikt så er det tarp og hengekøye som blir brukt flittig for å ha en enkel leirplass. Har fungert meget bra den løsningen, men på senhøsten er det ikke så brukbart med merkbart varmetap fra underside av hengekøye så da må jeg gå over til telt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kun hatt Helsport. Fjellheim 3, Gimle 2+ og Stjernetind 2. Stjernetind er ganske luftig og kan brukast til gapahuk om ein tar ut innertelt. Smart, enkelt og kjekt telt til sommaren. Kan anbefalast, kjem nok på tilbud etterkvart sidan det nå er ein utgåande modell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er mine telt:

1.st Helsport, Rondane 3. 14 år gammelt. Brukes som 1-2 mannstelt. Bruker det ved alle årstider, men ikke på fjellet vinterstid eller da det er meldt uvær.

1. St Caravan keb, Alu 3. (Laget av Hilleberg) 22 år gammelt... Brukes når jeg har med barna. Kan brukes som 4 mannstelt. Gammelt, stort og veier 3 ggr rondaneteltet.

Begge holder koken og er ikke nødvendig å skiftes ut med mindre jeg får bedre økonomi/får behov av å kjøpe noe. Planerer på sikt et stort vintertelt. Helsport svalbard 5 el 6, alt Hilleberg Saitiris. Til pulkturer.

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at det ikke er noen som har nevnt Hilleberg Keron og Hilleberg Keron GT. Selv har jeg Keron 3, det er ett suverent praktisk telt med god plass, og er ett av få telt jeg kan sitte oppreist i, selv ganske langt ut til sidene (hvor det er normalt å ha soveposen når man ligger flere i teltet).

En liten oppdatering.

Jeg har vært så fornøyd med mitt Keron 3 at når jeg i sommer skulle ha ett nytt telt som var mindre og lettere ble det ett nytt Hillebergtelt.

Etter mye frem og tilbake bestemte jeg meg for å gå for Hilleberg Unna, og har vært veldig fornøyd med det teltet.

God plass innvendig når jeg er alene, og plass nok til 2. Solid telt som tåler det meste og forholdsvis lett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

1. Helsport Pasvik 3 - Tremmans tunneltelt som er enkelt å sette opp. Ligger tilsalgs her på forumet.

 

2. Helsport Trolspiret 2 - Tomanns "extremtelt" (gult/rødt) , delsvis selvstående og enkelt å sette opp. Stormmatter og bunnsolid. Kjøpt i fjor for vinterturer , men ser at det ikke blir mange vinterturer på meg og jeg vurderer derfor å selge dette teltet for 4000,-.Et ekstremt bra telt som tåler det meste. Har fått kjempegode testresultater og brukt på ekstremturer av mange.Relativt lett til slikt telt å være 2,8 kg.

 

3. Fjellreven Akka Dome 2 - Tomanns helårstelt men uten stormmatter. Teltet er genialt med god innvendig høyde , fin plass til to med hver sin inngang og bagasjerom. Bunnsolid dette også med stram og fin duk. Tåler over 100 km/t vindstyrke og fikk karakteren "Zer gut" av Outdoor i en vindtest. Er også helt symmetrisk i forhold til mange tilsvarende telt som gjør at teltet er like stabilt uansett hvor vinden kommer i fra. Enkelt å sette opp etter min mening og har ikke problemet mange snakker om anfgående teltstangkryssingen ved oppsett. Veldig luftig ved at begge inngangene kan åpnes , fint utsyn hvis man vil ligge å kikke ut med bare myggnettingen stengt. Et genialt helårstelt. Dog litt tungt med sine 3,5kg.

 

Føler Akka Dome teltet dekker alle mine behov , men vurderer et 1-mannstelt til aleneturene der vekt skal spares , men jeg er usikker på om verdien av det er stort nok :???:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har et Nordmarka 3 og ett msr Hubba (1manns) som jeg investerte i fjor. Testet i fjord og fungerte meget bra selv om lite plass. Nordmarka teltet er sommer telt og har stor plass er fornøyd med prisen jeg gav for det.

Tanken er kanskje å kjøpe ett 2 manns fjellreven telt, men er ikke helt fornøyd med prisene deres.:/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.