Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

963 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      513
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

Annonse

Da fikk jeg min Lavvu Light i posten. Oppgitt vekt 1,7 kilo. Kjøkkenvekta viser 2,2 (uten bunn eller annet ekstrautstyr). Men ok, det er til å leve med. På tide å sette det opp i hagen for gjennomsyn. :)

Så vidt jeg husker stemmer det. Duk veier 1,7 kilo. Så kommer stang, plugger og repkit i tillegg. Og så er det jo +/- 10% på Helsport.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok riktig, borgern. Har nå satt det opp i hagen. Liker det veldig, og tenker å overnatte der i natt. Kjekt med den første natta i nytt telt i trygge omgivelser, i tilfelle noe skulle være feil. En vane jeg har med alle nye telt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Eneste ulempe jeg har funnet med Helsport Lavvu Light er at lufteåpningene i toppen ikke kan åpnes. Det er vanvittig hvor mye knott, mygg, fluer og andre bevingete insekter som samles oppi der i løpet av en dag, og de finner ikke veien ut igjen. Lufteåpningene har myggnett, og her burde det vært glidelås, slik at de kunne åpnes for å feie ut disse "gjestene" når de er mange nok. Men ellers liker jeg denne løsningen godt.

Var på tur nylig, og da brukte jeg myggspiral inne. Bare for å se hva som skjedde med de krypene oppe på loftet. Jeg skal ikke sitte under og lage mat neste gang. Det regner insekter..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Et sånt dust lite gapahuk telt fra XXL ala dette. Hadde det hatt noen form for myggnetting så man kunne hatt døra åpen hadde det vært suverent
  • Et gammelt (ca 2001) Base Camp 4 manns tunnell telt. Lite brukt. Dårlig kvalitet på sømmer/teip i gulvet og dårlig design på innertelt oppheng. Vanskelig å få stramt innertelt.
  • Et Sea To Summit Dart 2 UL. Dette teltet funket ekstremt bra til det jeg kjøpte det til (reise rundt Australia med motorsykkel). Men det funker ikke her hjemme da det er for kaldt og mangler fortelt til matlaging/ oppbevaring av sekk
  • Et Robens Voyager 2 EX som jeg håper ikke var katta i sekken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- '95 helsport børgefjell 3 camp. Lappet og reparert. Still gong strong..

- bergans fjellcamp. Nydelig familie camp telt med adskilte soveplasser for store og små. Passer utmerket med store oppblåsbare madrasser.

- helsport bivuac 2. Tidlig enmannstelt med gore-tex i taket. Ikke mye brukt de siste åra.

- Expert vela 1 extreme. Lett fint enmannstelt, bra i kombinasjon med tarp.

- helsport ringstind 2 light.

- decathlon pop-up telt. Tar 2 sek. Å sette opp. Overraskende bra kvalitet. Barnas favoritt. Hvor var dette da jeg fartet på festivaler på 90tallet?

- hilleberg tarps i forskjellige størrelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har for tiden disse:

Hilleberg Kaitum 3GT

Hilleberg Jannu

Hilleberg Staika

Hilleberg Rogen

Helsport Ringstind Superlight

Når det er bart bruker jeg stort sett Helsportteltet. Om vinteren er Jannu favoritt på soloturer og Kaitum 3GT når vi er to.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Ringstind 2: Gikk til innkjøp av dette teltet før sommerens langtur på finnmarksvidda. Fikk virkelig testet seg da vi lå værfast i 2 dager i stiv kuling og slagregn. Lite kondens......og utrolig lett å sette opp fort. Ekstrem vind den ene natten førte til teltsnor som røk tvert av...samt bøyd teltstang....og bøyd teltplugg. Veldig fornøyd med teltet alt i alt.....men Helsport skal få en mail fra meg :)

Fjellheimen 3 :God plass og komfort. Kun brukt på noen kortere turer uten å få testet det under røffe forhold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Veldig gammel bommuls "lavo", ligner på slikt telt som Amundsen hadde på sydpolen som jeg arvet etter tanten til min mor. Med treplugger og trepåle i miden.

-Basecamp Skarven 4, familietelt som faktisk er helt vanntett og har såpass god plass til 2 voksne og 2 barn at vi er blitt glade i det.

-Innvik 4 manns ettduks telt. Billig ettduks telt som jeg la ned noen timer i å få helt tett, nå er det så tett at det er som en ballong jeg kan legge meg på når jeg lukker alle glidelåser og skal legge det sammen :) Dette teltet brukes med alle luftinger åpne med tarp over og da fungerer det helt greit.

- Backpacker 1 til korte soloturer. Som tidligere skrevet i tråden så er det for mye kondens i teltet men lite og lett til en mann med bagasje til prisen jeg betalte (199 på salg tror jeg).

-Hilleberg Nammatj 2 GT Nyinnkjøpt brukt telt. Testet en natt i stiv kuling, holder bra :mrgreen: , nyimpregnert innertelt og bunn.

-Carintihia Explorer 2 Bivitelt i Gorextex materiale som puster meget bra. Dette er min nye favoritt med eller uten tarp. Gleder meg til flere høstturer med dette teltet.

Ellers sover jeg gjerne i Jerven Hunteren min med lett innerpose og tarp om det regner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Outwell Nevada L. Stort familietelt til campingplasser med bil. Dattera mi på 8 og eg har det veldig komfortabelt i teltet, og ved behov så rommer det faktisk seks personer(+ stue). Har enda ikke opplevd vanngjennomtrengning, selv om det har vært montert i en ekte norsk sommer. Veier vel ca 30kg med teppe og ekstra bunn.

outwell_nevada_l_290236.jpg

Outwell Fusion 300. Lite tunnel telt for tre. Passer perfekt for to. Teltet er av typen popup, og monteres enkelt ved å trekke det ut av posen. Teltet er pakket etter prinsippet til solskjermer for bakvindu i bil. Dvs at du vrir det inn i hverandre og ender opp med en rund sirkel. Tungvindt å drasse på, men perfekt å ha i bilen på lengre turer. Raskt å montere. Raskt å pakke ned. Veier ca 6kg.

outwell_fusion_400_mocca_3.jpg

Helsport Ringstind Light 2. Kjøpt i sommer. Har enda ikke brukt det, men har hatt det montert. Størrelsesmessig ser det greit ut til en person, og det var også tanken når det ble kjøpt(omtrent). Lett å bære med ca vekt rundt 2,3kg. Håper å få testet det snart.

Helsport-Ringstind-2-light_large-350x350.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Veldig gammel bommuls "lavo", ligner på slikt telt som Amundsen hadde på sydpolen som jeg arvet etter tanten til min mor. Med treplugger og trepåle i miden.

FYI: Amundsen sitt telt hadde ikkje stanga i midten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dakota 5 High Peak (hustelt med full ståhøyde og eget "soverom" for typisk campingturer).

Helsport Karasjok 8-10 lavvo m/vedovn.

Helsport Trollheimen 4.

Helsport Ringstind Superlight 1-2.

Mangler et skikkelig helårs fjelltelt for 2-3 personer. Vurderer Svalbard X-trem, Svalbard High-camp eller Fjellheimen X-trem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Navnløst mønetelt (pensjonert). Overtelt benyttes fremdeles som tarp.

Helsport Rundehø 3 (pensjonert)

Hilleberg Nallo 2

Nanok Arxics Duo

Hilleberg Saivo 3

Helsport Rundhø 3! Dette bruker jeg faktisk fortsatt og det arvet jeg av min far. Jeg impregnerer det og tar godt vare på det. Holder ikke det verste uværet unna, men da bruker jeg et annet telt. Litt tungt, ca 4kg men det duger når man er 3 på tur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye fine telt å se på i denne tråden.

Her er mine, med bilder og kommentarer:

Helsport Ringstind superlight 1-2

Dette teltet er helt ekstremt lett. Det passer vel kanskje bedre for 1 enn 2, men jeg reiser mye alene så det går helt fint.

Helsport Rundhø 3

Bildet er lite flatterende, men internett ville ikke gi meg respons på dette eldgamle teltet. Jeg bruker det fortsatt, og det impregneres årlig. Mulig alder på dette teltet er 25-30 år, og det er et telt jeg bruker om vi er 2 pers med mye stæsj. God plass til 3. Har ikke hjerte til å kassere denne sliteren som absolutt fungerer fint vår-høst!

Tentipi safir 5

Jeg kjøpte denne før de byttet navn, så min heter Tentipi varrie 5, men det er 100% samme lavvu.

Dette er by far det beste jeg noen gang har sovet i. Inneklimaet er helt supert, uansett vær! Når du ligger inne i lavvun og tenker på om uværet kommer til å stikke av med taket ditt, eller om du blir våt, så tåler denne lavvun 100 ganger mer! Dette er basecampens konge, selv om den er litt tung (7,6kg). Kan kjøpes i lettvektversjon.

Denne brukes som nevnt, til basecamp. Venter du skikkelig grisevær i perioder av turen, så angrer du ikke på at du tok med denne.

Kom visstnok med 10 års garanti, men denne virker helt som ny etter 4 år og kommer nok til å vare i 30+ til.

Det fins ikke svakheter med denne lavvun og prisen er deretter.

Forsvarets 16-manns telt

Alle som liker vinterturer der fokuset er maksimal komfort, eier et slikt hus. Det er vel rundt 70kg? så dette er noe du hiver på pulken og rusler noen kilometer inn i skogen for å sette opp. Vel fremme så er fokuset mat,pils og ved. En slik spiser mye ved! Prøvd å sitte i t-skjorta og pilse når det er -10 ute? Det går nærmest en sport i å få ovnen til å gløde mest mulig. Jeg har fyrt så hardt til tider at pipa var rødglødende nesten helt til toppen :) :)

Gode minner fra oppveksten da min far kjøpte dette da jeg var 10 år og det blir nok flere vinterturer med dette huset før det kasseres.

Ulemper er som sagt vekten, men det kreves også en innsats for å tørke dette når det blir bløtt. Duken blir alltid bløt! Dette er ikke et telt du eier om du bor i leilighet i byen. Da får du ganske enkelt ikke tørket det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16mann telt 70kg? må være lettvektsvarianten det ;) Tror bare duken min var 50kg så kommer utstyrskassen i tillegg med stenger, tunge og mange plugger i 10mm stål, pipe og ovn, slegge og spett og litt andre ting. Var nok minst 50kg her også.

post-7957-0-37632900-1344669608_thumb.jp

Til tross for dette var det faktisk ganske kurant å sette opp alene. Men hadde alltid bil i nærheten når jeg brukte det. Har vært med i en klubb for militærkjøretøyer og 16mannsteltet passet fint i volvofelten :) Ikke noe sak å ligge i telt i 30minus når man kan sitte i boksern inne og se på tv :) Jeg borret noen hull til i ovnen og da gikk det bra å fyre den på koks. Da holdt den god lunk igjennom hele natta. Nå er det solgt. Dessverre kanskje. Men er litt på utkikk etter 14m2 teltet. Det med møne og 4 hvinduer på hver side. Ikke så stor gulvplass men blir bedre som familietelt. Er også vanskeligere å sette opp alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.