Gå til innhold
  • Bli medlem

Paasketur i Jotunheimen


hcb23

Anbefalte innlegg

Hei,

Vi er fire relativt sporty gutter som skal gaa i Jotunheimen for forste gang naa i paasken. Turen vi har tenkt aa gaa er Beito-Yksendalsbu-Fondsbu-Gjendesheim-Beito. Er dette en fin tur eller har noen av dere et bedre forslag for en fire dagers tur med start og slutt paa Beito?

Naar det gjelder losji, er det nodvendig aa reserve paa forhaand?

Setter pris paa all hjelp.

MVH

Christian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei Christian,

Har dere tenkt å overnatte på hytter eller i telt? Ruta du beskriver lar seg fint gjøre, men du bør ha en mellompost på Gjendebu mellom Fondsbu og Gjendesheim, i tillegg tror jeg det er for langt å gå fra Gjendesheim til Beito. Og mellom der er det vel dårlig med åpne hytter i påsken. Den turen er også av det jeg ville betegnet som kjedelig, altså mye flatt terreng. Ville heller tatt turen mer inn i de sentrale delene av Jotunheimen

Forslag hvis dere kan bli hentet et annet sted:

Gjendesheim-Glitterheim-Spiterstulen (over Glittertind ved fint vær)-Leirvassbu-Gjendebu-Torfinnsbu (via Langedalen)-Garli

Forslag hvis dere ikke kan bli hentet et annet sted:

Gjendesheim-Glitterheim-Spiterstulen (over Glittertind ved fint vær)-Leirvassbu-Gjendebu-Gjendesheim

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sondre,

Takk for raskt svar og gode forslag. Dessverre er vi lite fleksivble ettersom vi bare kan gaa frem til torsdag, og i tillegg maa starte og avslutte paa Beito. Etter hva jeg har forstaatt er turen Fondsbu-Gjendesheim lang (36 km), men overkommelig sa lenge man starter tidlig. Stemmer dette? Naar det gjelder Gjendesheim-Beito er vi klar over at turen er lang og kjedelig, men vi har ikke saa mange andre muligheter. Hvis varet skulle endres til det verre, har vi beregnet muligheten til aa sove over paa Gjendebu eller Valdresflya. Vi tenkte aa bo paa hytte.

Torfinnsbu er forresten stengt i paasken.

Takk for at du tok deg tid.

MVH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vandrerhjemmet på Valdresflya er stengt. Nærmeste fra Gjendesheim er enten Haugseter eller Bygdin retning mot Beitostølen. Det er omlag 13 km langs vegen fra Gjendesheim til Vandrehjemmet på Flya, derfra er det omlag 8 km til Bygdin i nedoverbakke, og omlag 12 km til Haugseter :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk i området i fjor, og skal tilbake i år og. Området er ikke kjedelig, men det avhenger vel av om man er ute etter høye topper og lange utforkjøringer eller en fin hytte-til-hyttetur i påskefjellet.

Dersom dere er ute etter selvbetjente hytter er Tomashelleren og Yksndalsbu flotte hytter som er lite besøkt, hvor dere kan få en sikringshytte for dere selv om dere er heldige.

Hovedgrunnen til at vi likte området var at det er svært få folk der, både i løyper og på hyttene. Feks møtte vi knapt mennesker fra Tyin til Tomashelleren, som må kunne sies å være luksus midt i påsken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 Km på en dag er mulig under gode eller litt mindre gode forhold. Men hold i bakhodet at hvis føret blir veldig dårlig og du får hard vind imot, at det kan være altfor langt. Da må du regne med en ufrivillig overnattingstur et sted imellom. Husk vindsekk, sovepose, liggeunderlag og spade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.