Gå til innhold
halvvill

Rifla iser ned...

Anbefalte innlegg

Noen gode tips til hvordan holde rifla isfri.. her på svalbard må den være med på ryggen på scootertur utenfor bebyggelsen. av naturlige grunner kan jeg ikke la den bli igjen ute når jeg går inn, (sikkerhet/ våpenloven) dermed kondenserer det på den frossne rifla i det øyeblikket jeg tar den inn, prøver seff å få den tørket helt opp før jeg tar den med ut igjen, men hadde en ubehagelig aha opplevelse sist helg da jeg skulle ta med no folk på skytebanen for å skyte litt. rifla var bånnfrossen!! godt jeg ikke trengte den!

noen tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
det er vel nok luft mellom posen og rifla, for ikke å glemme hullrommene i rifla til å danne kondens ?

Nei. Ikke om man pakker ned ute først i kald luft... Det må jo være noe å kondensere og om posen holdes tett er det tørr luft i posen..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bor også på Svalbard for tiden, og har fått høre at man ikke burde bruke olje på rifla når det er kaldt, da blir den bare seig og treg. Det er bedre å sørge for at det ikke dannes is ved å ha den i et trekk av noe slag ute. Selv om det tar tid å få rifla ut av trekket om det kommer en bjørn, er det bedre å bruke de ekstra sekundene enn å stå der med en rifle som ikke fungerer. Med et trekk vil ikke snøen fryse til på den varme rifla når du tar den ut, og lar du den være i trekket når du kommer inn, evt pakker den i en lufttett pose som nevnt over, hindrer du kondens. Jeg pleier å gjøre det samme med speilrefleksen for å hindre kondens, og da holder det å la den være i kameravesken, men det går fortere å varme den med en pose.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

å sause inn i olje fungerer ikke. det er lærdom fra 1. side i læreboka.. jeg har sett at mange har rifla i et trekk/ tynn stoffpose.. men har ikke helt hatt troen på det. men hvis det fungerer, så er det vel det jeg må ty til.. takk for info.. :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du skal i allefall ligge langt unna oljen. Dersom du ikke vil ta med rifla inn, kan du jo f.eks. ta med bare sluttstykket?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nå har jeg ikke så altfor mye erfaring, men som grensejeger i Pasvik fikk vi beskjed om å tørrpusse.

Jeg vet ikke hvorfor.

Tennåla skal i alle fall vera turr, ellers vert det bare klikk...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.