Gå til innhold
  • Bli medlem

Finse-Tisleidalen


Lupus20

Anbefalte innlegg

Hei

Vi er to stk som skal gå fra Finsehytta til Tisleifjorden (SørØst Hemsedal) i Påsken, og lurer på om det er noen som har tips i fårhold til tidsestimat og hvordan forholdene er der oppe på den årstiden? Er ikke kjennt i området Vest for Hemsedal.

Hvis det er noen som har tips på need to have og nice to have på utsyrsfronten takker vi for det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ruta fra Finse til Iungsdalshytta er grei. Flere ruter å velge mellom. Finse-Raggsteindalen-Iungsdalen eller Finse-Geiteryggshytta-Kongshellern-Iungsdalshytta er de mest aktuelle.

Fra Iungsdalen er det mer problematisk. Hvis dere ikke skal ned i Hemsedal må dere ta en lang tur over Nordre Hemsedal, og gå gjennom et område i som ikke byr på mange løyper i riktig retning og fjell og daler som vil være tunge å gå gjennom.

Mer aktuelt er det da å gå fra Iungsdalshytta til enten Hemsedal skianlegg eller til Skarsvollen (en setergrend sør for Veslehorn). Jeg ville definitivt avtalt å bli hentet med bil derfra. Det er mulig å gå på beina ned fra Skarsvollen til Ullsåkk. Derfra er kjøres det opp skiløype til Gravset når det er nok snø. Sjekk snøforholdene med Hemsedal turistkontor. Tipper at det er lite igjen i påsken i dalen. Fra Gravset går et ekstensivt løypenett til Tisleiedalen.

Det er flere måter å gå til Skarsvollen og Hemsedal skianlegg, men ingen løyper går direkte dit. Enten må dere følge en rekke "hytteløyper" på kryss og tvers og/eller tråkke sjøl. Er dere avhengig av å sove på hytte vil dere måtte gå til Rødungstølen.

Anbefaler kartene "Reineskarvet" og Skarvheimen - begge har vinterruter inntegnet (Hemsedalskart har dere vel).

Tid kommer helt ann på føre, form, vær mm. Utstyr? Skal dere ha telt, sove på hytter? Fra Finse til Iungsdalen vil de fleste klare turisforeningsfart - dvs mellom hyttene greit. Det betyr 3-4 dager til Iungsdalen. Fra Iungsdalen vil en normalt bruke to dager til Hemsedal. Tipper det kan være vanskelig å få plass i Hemsedal i påsken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.