Gå til innhold
larka

Naturoppsyn

Anbefalte innlegg

Det er bra at vi har et virksomt naturoppsyn her i kongeriket, både i form av SNO og ulike slags jakt- og fiskeoppsyn. Hender jo en sjelden gang at man møter representanter for øvrigheta når man ferdes i skog og fjell, og for min del har disse møtene bare vært av positiv art. Men man hører jo ulike historier fra folks møte med oppsynsfolk, og det kunne vært interessant å høre litt om hvilke erfaringer Fjellforums brukere har gjort seg. Hvordan har ditt møte med oppsynet vært?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare positive erfaringer med SNO.

Verre med lensmannsbetjenten som kom over to karer som nettopp hadde skutt et par rein. Han ble med på slaktinga og fikk tildelt sin del kjøtt for arbeidet. Etter at alt er partert og fordelt tar han frem gps`n og fastslår at de to har skutt viltet 30m på feil side av grensa. Husker ikke eksakt str på boten, men er ganske sikker på at den var over 5000 per mann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Støver

Ja eller Statskog Fjelltjenesten. Det er ikke så lett å avgjøre hvem en treffer på, når de kommer kjørende i signalgul skuterdrakt. Men ikke alltid går det visst etter reglene der heller http://www.ranablad.no/nyheter/article4148068.ece Den saken der hadde vel ikke blitt henlagt hadde det vært en vanlig fyr eller et vanlig firma.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

SNO kjenner du alltid igjen. De har uniform... Jeg har veldig respekt for den etaten.

Den historien fra Rana var ikke pen. Ellers har jeg gode erfaringer med fjellstyrer og oppsyn, men har nok hatt mine tanker omkring trekning av jaktkort. Har inntrykk av at enkelte hele tiden får de kortene de ønsker seg...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.