Gå til innhold
  • Bli medlem

Vintertur


Toniia

Anbefalte innlegg

Annonse

Hovedpoenget om vinteren er at det må være NOK mat. Og når man skal bære sin egen mat så bør den inneholde mye energi per vektenhet og aller helst være tørket slik at du ikke bærer med deg unødvendig mye vann i maten. Du forbrenner mer i vinterfjellet, både fordi skigåing er mer energikrevende enn fotturer om sommeren, og fordi det er kaldt. Du må også ha litt reserveproviant i tilfelle du må ta en ekstra overnatting pga dårlig vær. Et turmatmerke som virker lovende, men som jeg ikke har prøvd ser du her http://www.globetrotter-turmat.no./pages/omoss/produkter.html

Det er verdt å ha med seg kokeapparat og lage varm mat (og smelte snø) fordi det er godt for kroppen med noe varmt og mer lettfordøyelig når kroppen utsettes for større påkjenninger. Pass også på å få i deg nok salt, du svetter ut salt når du er i fysisik aktivitet, og det siste du ønsker i vinterfjellet er å få for lavt saltinnhold i cellene, det gjør deg slapp.

Gode tips til hva slags mat du skal pakke finner du feks her https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=11622&highlight=turmat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På tur om vinteren kan sekken fort bli veldig tung. Posemat (gryteretter) fungerer veldig fint sammen med ris eller potetmos. Stek kjøtt på forhånd og pakk det godt inn. Hvor lenge stekt kjøtt holder seg vet jeg ikke, men siden det er vintertur er det jo like kaldt - om ikke kaldere enn i kjøleskapet. Frysetørket mat er enkelt og lett, men veldig dyrt!

Sjekk ut denne linken! http://www.adrenaline.no/vandre/oytun/mat/matoppskrifter.htm - veldig fin oversikt og med energiinnhold. Husk at kroppen forbrenner mer energi når det er kaldt!

Tilpass maten turen du skal ut på! Er det kosetur skal man kose seg og hvis man skal gå raskest og høyest mulig, vel da funker frysetørket mat helt fint. Kanskje lurt å ha det med i oppgaven :wink:

Lykke til med oppgaven!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.