Gå til innhold
  • Bli medlem

Stabbursdalen Nasjonalpark


puuse

Anbefalte innlegg

Jeg vil i sommer prøve et nytt område og har bestemt meg for å gå i stabbursdalen nasjonalpark.Planen er å ta fly til lakselv og gå til alta.Jeg har god tid og skal gå til fots med sekk og fiskestang.

1)Anbefales det å gå denne veien,eller burde jeg starte i Alta?

2)Jeg kommer til å følge stabburselva noe,men vil også ha en del avstikkere for å utforske mer av nasjonalparken.Er det noen spesielle områder som dere kan anbefale mht natur og fiske?

3)Hvor lang tid ville du ha brukt hvis du skulle utforske nesten hele parken.Jeg ser for meg 3 uker hvis jeg skulle gå mye på kryss og tvers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis du tar fly til Alta og bussen videre derfra til Skaidi, kan du gå av ved Okselv på Sennalandet og starte herfra. Eller du kan gå motsatt vei og starte fra Stabbursnes i Porsanger. Ingen problemer med bussforbindelser, sjekk FFR:

http://www.veolia-transport.no/tmpl/ExtensionPage____33201.aspx?epslanguage=ML

Du kan også ta en kikk på nettsidene mine om området. Der vil du finne noen kartutsnitt fra området nord for elva, det er her jeg er mest kjent. Anbefales. Hvis du starter fra Lakselv og Porsangersida, prøv da å få skyss inn til Maddarjavri fra Stabbursnes og start herfra. Kan selvsagt rusle skogsveien inn dit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg padlet ned Stabburselva i fjor, se https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=13605 og http://s222.photobucket.com/albums/dd174/higesund/Stabbursdalen08/ . Vakrest natur og lettest tilgang til elva er det etter min mening fra Lombolaene og opp til noen kilometer forbi Njahkagorzi, og fra Suoppasluobbal og opp til Båkkusjåkka. Det er mulig å gå langs sørsiden av elva opp til forbi Njahkagorzi, og på begge sider fra Suoppasluobbal og opp til Båkkusjåkka. Langs resten av elva er det enten bratt eller mye vegetasjon, slik at det kreves litt innsats for å komme til. Et problem i Stabbursdalen er å krysse elva. På ettersommeren og høsten med liten vannføring lar det seg gjøre enkelte steder, med normal sommervannføring må du regne med at det først er mulig opp mot Stabbursdalvannene. Elvestubben mellom Stabbursdalsvannene vil jeg tro er mulig å va selv med høy vannstand. Brua som på enkelte kart er avmerket ovenfor Njahkagorzi eksisterer ikke lenger.

Uansett hvilken side du velger å følge er det fin natur og muligheter for godt fiske. Litt nede på denne siden http://fishing-norway.com/index.php?side=Rusltat&idv=23 er mange tips om fiske i Stabbursdalen (på engelsk). Her er også en link med med bilder fra en som jeg traff på tur i fjor: http://www.lemmivarre.net/ymse/ravna_stabb_08.ppt

Harald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker så langt for tips og inspill.

Det var mange rare og ukjente navn for en gudbrandsdøl her :P .skal studere kart og alternativene.har dessuten bestilt en bok om dette området.Kommer sikkert med flere spørsmål etterhvert, men kan ta et med det samme:

Anbefales det å gå i juni eller juli mht fiskebettet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.