Gå til innhold
Anders Meyer

Rensing/bleking av gevir

Anbefalte innlegg

Hentet ned et par reinsdyrgevir fra fjellet sist sommer. Gevira hadde da ligget ute i tre år og var derfor i tillegg til rester av bast også tidvis dekket av grønske.

Noen som har erfaring med reingjøringsmiddel til slike formål? Resultatet jeg ønsker og oppnå er å få de hvite og luktfrie.

Fikk ei flaske hydrogenperoksid av en bekjent som mente dette var tingen men fremgangsmåten er jeg grønn på.

Noen med erfaring rundt dette?

Beste hilsen Anders

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke geviret man koker, men skallen... Men det er for å få vekk kjøtt. Ditt gevir som har ligget ute så lenge er sikkert fritt for kjøtt.. Du får prøve å pakke inn skallen i bomull og dynke denne bomullen med vannstoffhyperoksyden...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Geviret vil du nok ikke ha hvitt? Hydrogenperoksid bruker du på skallen, for DEN skal bli hvit. Om det er kjøttrester på skallen koker du denne først. Pass på att geviret ikke kommer i kontakt med det kokende vannet.

Forsøk og dekke skallen med en klut, ett håndkle eller lignende. Kluten fukter du med hydrogenperoksid og lar det etse frem det hvite.

Om du har fått tak i konsentrert hydrogenperoksid må du være svært forsiktig. Får du det i øynene har du seriøse problem, og brann skal du også tenke på.

http://logichem.netpower.no/datasheet.aspx?iId=26756&iDepId=4542

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke bruk hydrogenperoksyd på geviret.

Tror du bare kan forsøke å vaske av det med grønsåpe eller salo e.l.

Trolig er det ikke så enkelt å fjerne den grønsken. Om du lar det ligge ute i vær og vind så vil det sannsynligvis blekes etterhvert av seg selv. Men unngå at mus gnager på det...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.