Gå til innhold
  • Bli medlem

Svalbard


Anbefalte innlegg

Annonse

Avhengig av fagfelt kunne du kanskje du kunne overveie å studere der? www.unis.no

Ellers er det vrient å gjøre det billig - Svalbard er grisedyrt, nærmest per definisjon. I utgangspunktet skal Svalbard kunne besøkes om lag like dyrt eller billig som et hvilket som helst annet sted i Norge (forutsatt at overnatting og fly er bestilt i god tid i forveien). Men erfaringsmessig så utløser Svalbardoppholdet et vanvittig utstyrsbehov og kjøpetrang, med begrunnelsen "ekstrem natur" og lignende.

Såklart kan man få rimelige flybilletter hvis man planlegger i svært god tid, overnatte på vandreheimen http://www.hihostels.no/no/Vandrerhjem/Svalbard/Svalbard/

(eller privat, om man har noen venner der oppe) og lignende. Men det er mange om beinet, så her må man planlegge langt frem hvis man ikke vil betale fullpris på hotell og fly.

Longyearbyen har norske priser bortsett fra på ferskvarer, som er enda dyrere enn på fastlandet. Eneste unntaket er slikt som er toll og avgiftsbelagt og kan sendes med båt, f.eks. alkohol, tobakk og frosne kjøttvarer. Et pussig utslag: Norsk, frosset kjøttdeig var ved en anledning 10-20 kr dyrere per kg enn førsteklasses ytrefilet fra New Zealand... riktignok på tilbud, men likevel...

Hvis man skal gå alene på tur må man i tillegg kunne håndtere våpen. (Rifle+ammo fås leid der oppe til en rimelig penge, ingen problem der). Det finnes noen anbefalinger om hva man gjør hvis man treffer isbjørn, disse er det lurt å ha tenkt igjennom og diskutert på forhånd. Ved overnatting ute er det også anbefalt med snublebluss eller lignende som sikring mot isbjørn. Ingenting av dette er spesielt vanskelig, men man må ha satt seg inn i sakene på forhånd, eller ha med seg noen som kan det.

Kjøring og leking med snøscooter har en helt annen stilling enn på fastlandet. Hvis man som skigåer synes dette er plagsomt bør man oppsøke de scooterfrie områdene eller legge turen LANGT fra Longyearbyen.

God tur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå nevnte du ikke hva slags student du er.. om du studerer et fag som kan ha relevans for feltarbeide på Svalbard så kan du jo prøve å finne ut hva slags prosjekter de forskjellige forskningsinstitusjonene våre planlegger på Svalbard i året som kommer. Finner du noe relevant så kontakter du vedkommende og spør pent om de trenger en feltassistent..

Ellers er det vel bare å prøve å få så billig flybillett som mulig og dra oppover.. På sommeren kan du bo i telt på campingplassen (dersom den fremdeles er i drift... :roll: ).. Ellers er Svalbard en ganske dyr destinasjon,både hva gjelder overnatting og mat..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Du har forsåvidt fått gode svar, det er riktignok én ting som har endret seg i det siste. Fastlandsreglene intar Svalbard i større og større grad, og dette med leie av våpen på den måten som har vært praktisert i alle tider anses av Sysselmannen som ikke forenelig med norsk våpenlovgivning. Utleie forutsetter at private leietakere har norsk våpenkort, europeisk våpenpass eller annen dokumentasjon som viser at personen har tillatelse til å inneha våpen i sitt hjemland. Personer som ikke har våpenkort, må søke Sysselmannen om tillatelse til å leie våpen. Så det er litt mer komplisert nå enn det var tidligere, og har du ikke våpenkort fra før, bør du søke Sysselmannen i god tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært på to 14 dagers turer dit og en "langhelg", og det som for oss ble billigst var :

-Benyttet SAS eurobonus "uttak som for reise "innenlands"".

-planla hele turen selv (ikke noe reisefirma)

-brukte pulk og telt (pulk kunne den gang sendes over hele norge med postens pakkepris, ca kr 200 med innhold for frakt til Ny Ålesund (tilsvarende frakt med SAS Cargo var vel bortimot 2000 kr.)-> sjekk med Posten..

-egne våpen (en revolver magnum og 1/2 rifler)

-leide kun snublebluss, nødsender

-snakket med guider om sikre områder på bre for veivalg-> wp på GPS.

-depositum til sysselmann for tur til Newtontoppen (for eventuell redning - det var dyrt ca 60 000, men vi fikk alt tilbake).

-måtte også overbevise sysselmann med nødvendig turerfaring for uttreise i de aktuelle områder.

-eventuelle scooter turer i tillegg. Vi valgte for turen fra Longyearbyen å bruke scooter for å komme raskt ut til "villmarka".

Fantastisk område - misunner dere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.